SİNOP’TA 284 HAFIZ İCAZET MERASİMİ DÜZENLEYECEK SİNOP’TA 284 HAFIZ İCAZET MERASİMİ DÜZENLEYECEK

Sinop Kültür ve Turizm Derneği üyeleri ve gönüllü bağışçıların desteğiyle alınan piyona Sinop Belediye Başkanlığı tarafından Sebahattin Ali Kültür Merkezinde hizmete sunuldu.

Sebahattin Ali Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, “Bu projeyle ilgili arkadaşlarım bana geldiğinde çok heyecanlanmıştım. Bu bir başlangıç oldu. Kültür merkezimiz öyle bir noktaya geldi ki yılın 365 günü burada etkinlik var. Şuanda biz salonun birinde bu etkinliği yaparken hemen yan tarafımızda başka bir etkinlik var. Sokak hayvanlarıyla ilgili Erasmus öğrencilerinin başka bir etkinliği var. Burası artık öyle yaşayan bir alan oldu ki buradaki tüm etkinlikler ücretsiz. Burada ücretli bilet satılarak etkinlik yaptırmıyoruz. Eğer gerekirse, gelir elde edilmesi gerekiyorsa biz bunu belediye bütçesinden katkı sağlıyoruz ve ücretsiz diyoruz. Böyle olunca da yılın 365 günü gece gündüz çok farklı etkinliklerle Sinop’a hizmet eden bir tesis. Arkadaşlar bir eksiğimiz olduğunu görmüşler şimdi onla başladık bu ilk adım olacak. En uzun yolculuklar ile bir adımla başlar. Önemli olan burada o yolculuğa çıkarken ilk adımı atabilmek o cesareti gösterebilmek. Siz adımlarınızı çoğalttıkça, adımlarınızın sayısı arttıkça yanınıza başkalarının da eklendiğini sizin o yolda yalnız olmadığınızı göreceksiniz. Bu piyano bizim bu adımı attığımızda yalnız olmadığımızın sembolüdür. Sinop Belediyesi bir kültür merkezi yaparak hayata geçiriyor ve birileri diyor ki bu kültür merkezinde bir şeyler eksik. Burayı daha donanımlı hale getirmemiz gerekir diyorlar. Yarın bir gün bu piyanonun yanına başka şeyler ekleneceğinden eminim. Sinoplu kültüre, sanata, sosyal yaşama önem veren Sinop’un bu anlamda daha canlı daha renkli bir kent olmasını isteyenlerin mutlaka önümüzdeki adımlarda bizim yanımıza geleceklerini, buna benzer etkinliklere imza atacağımızı umuyorum. Bu piyano çok güzel ve anlamlı bir hediye. Sinop halkının bu kültür merkezini sahiplenmiş olması beni çok mutlu ediyor.” İfadesinde bulundu.

 

Daha sonra açıklamalarda bulunan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, “Özellikle bu işin başlangıcında bu işin bir festivalle birlikte bu noktaya gelmesinde Sinop’un böyle bir ihtiyacı varmış seslerini burada duymak ne kadar güzel. Muhteşem hikâyesi anıları olan bu binada piyano sesinin ve piyanoya eşlik eden diğer enstrümanların seslerini duyulmasıyla bizi bir heyecana itti. Hayal ettiğimizden daha önce kent dinamikleri bir araya geldi ve bu piyano buraya kondu. Umarım 40-50 yıl sonra burası tam anlamıyla bir sanat merkezine dönüştüğünde Sinop sanatla kültürle anılan bir kent olduğunda sanat, kültür festivallerini şehir dışından, yurt dışından misafirlerini ağırladığında bu günler konuşulur. Belki bugün diyecekler ki ne kadar büyütmüşler bir piyano ama bu kent için çok önemli. Ortaya çıkarılıp alınması hikâyesi çok önemli yüzden bu piyanoyu buraya koymaktan belediyemize ve bu kültür merkezine teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Piyanomuz Sinop’a ve belediyemize ve kültür merkezimize hayırlı olsun.” Dedi

Etkinliğe Sinop Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, Sinop Kültür Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Editör: Mustafa Usta