Sinop’ta Amatör Spor Haftası açılışı düzenlenen törenle başladı.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören, Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törenin ardından kortej yürüyüşü yapıldı.  Kortej yürüyüşünün ardından İskele meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde etkinliler düzenlendi. Programın açılış konuşması yapan Sinop Gençlik ve spor İl Müdürü Mehmet Kalyon,” Sinop’ta sporun gelişmesinde, tabana yayılmasında, bir yaşam biçimine dönüşmesinde amatör sporların katkısı çok büyük. Sporda başarının temelinde amatör ruh yatmaktadır. Gençlerimizin bağımlılığa neden olan her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını, onların sosyalleşmelerini ve spor disiplini içinde ahlaklı, geleneklerine bağlı, vatanını ve milletini seven sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini sağlayacak en güzel araçlardan biri spordur. Gerek elit veya yarışmacı düzeyde spor yapan gerekse sosyal hayatın bir parçası olarak spor yapma alışkanlığı kazandırılmış, hareket edebilme yeteneğini ve en önemlisi kendi öz güvenini elde ederek hayatını disiplinli, boş zamanlarını yaralı çalışmalarla değerlendirebilen sağlıklı birer birey olacaklardır. Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak bu bilinçle hareket ediyor, çocuklarımızın gençlerimizin ve halkımızın spor yapması, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunulmasına yardımcı oluyor kendimize bunu temel ilke ve amaç olarak ediniyoruz. Bu amaç doğrultusunda ilimizde faaliyet gösteren tüm kulüplere de destek olmaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın GSB Spor Okulları veya GSB Engelsiz Spor Okulları eğitimi bu yılda yüksek katılım ile hız kesmeden devam etti. İl ve ilçelerimizde bulunan 5 -18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençlerimiz gençlik ve spor müdürlüğümüz bünyesinde alanında uzman antrenörlerimiz ile 20 farklı branşta faaliyetlerine devam etmektedir. Gençler bizim geleceğimizdir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bir geleceğe sahip olmak istiyorsak yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları çok yönlü yetiştirmeli hayata hazırlamalıyız. Hiç şüphesiz ki bu kutsal görevi yerine getirirken yalnız olmadık. Yol gösterenlerimiz, yol arkadaşlarımız ve paydaşlarımız oldu. Geçmişte var olan, bugün yanımızda olan ve gelecekte de var olacak yol arkadaşlarımıza, paydaşlarımıza il ve ilçe teşkilatlarımızda görev yapan tüm personelimize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” Dedi.

Program, muay thai, boks, jimnastik ve güreş gösterileri ile devam etti. Gösteriler genç sporcuların bayrak açma merasimiyle sona erdi.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ’NDE CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞECEK SİNOP ÜNİVERSİTESİ’NDE CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞECEK

Törene, Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı Ayhan Özhan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mustafa Usta