SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI

Sinop’ta faaliyet gösteren Döner Dünyam işletme sahibi Janset Şanlı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.


Sinop Aşıklar caddesinde bulunan Döner Dünyam işletmesinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan işletme sahibi İş Kadını Janset Şanlı, açıldıkları günden bu yana olumlu yönde bir ilerleme kaydederek şimdiden bayilik talepleri almaya başladıklarını belirtti. Şanlı, Döner Dünyam konseptini önümüzde ki 3 ile 5 yıl içinde Türkiye’de 20 yurt dışında ise 10 noktaya ulaşacağını hedeflediklerini belirterek; “Ben Sinoplu bir Çerkez kızıyım. Doğduğum günden bugüne Sinop için yatırım yapmak ve şehrin çehresini bir nebzede olsa olumlu yönde değiştirebilmek en büyük tutkum oldu. İstanbul’da yaşadığım dönemlerde Sinop’un büyük değerlere sahip olduğunu ve her Sinoplu gibi elimi taşın altına koymam gerektiğini düşünüyordum. Çok şükür ki, bugün hedeflediğim bu yolda adımlar atmaya başlayabildim. İstanbul’da büyük Fast Food zincirlerinin hakimiyeti sürerken yeni bir konsept yaratıp bu konseptin startını Sinop’tan vermek istedim. Geldiğimiz noktada daha 1 yıl olmasına rağmen özgün konseptimiz bayilik talepleri almaya başladı. Konseptimiz ile birlikte Sinop’un özgün gastronomi kültürü de Türkiye ve Dünyaya açılacak. Çok yakında yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyoruz. Sinop’u deniz kum turizminden biraz çıkaracak yeni turizm noktaları oluşturacağız. Sinoplu kadınların kırsal alanda ki istihdamı çok önemli. Onları ekonomik hayatın içine bulundukları yerden dahil edebileceğimiz projelerimiz SİNDER bünyesinde bulunan kadın kooperatifimiz aracılığı ile hayata geçiyor. Bu süreçte tüm yapmak istediğimiz atılımlar için bizlere destek olan her kişi ve kuruma teşekkür ederim.” Dedi.

Açıklamalarına öğrencilerin ekonomik yaşam standartlarına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek devam eden Şanlı, “Sinop’un özgün lezzetleri ile global lezzetleri yüksek kalitede bir araya getiren Döner Dünyam öğrenci dostu işletme olmaya hazırlanıyor. Sinop için önemli bir değer olan üniversite öğrencileri için özel indirimler yapmaya hazırlanan İşletme Sinop Üniversitesi ile imzalayacağı protokol kapsamında öğrenci dostu indirim ve menüleri hayata geçirecek. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçen ülkemizde öğrencilerin ekonomik yaşam standartlarına katkı sağlamayı hedefleyen Döner Dünyam istihdam konusunda da ihtiyaç sahibi öğrencilere öncelik tanıyacak. Kendi köyümde 1 yıl önce faaliyete başladığım lavanta tarımını önümüzde ki turizm sezonunda faaliyete geçirmeyi planlıyorum. İçinde özel bir dinlenme alanının da olacağı turizm özelinde kurulan lavanta bahçesi Sinop’un gözde turizm noktalarından biri olacak. Devam eden süreçte özel bir binicilik çiftliğini de yatırımına ekleyerek, Sinop turizmi için farklı konseptleri hayata geçirmeye devam edeceğim. SİNDER bünyesinde kurulan Kadın Kooperatifinde aktif rol üstlendim. Yakında kadın istihdamı konusunda faaliyetlerine başlayacak olan Kooperatif Mertoğlu köyünde başladığı proje ile spesifik global pazara erişebilecek nitelikli ürünler üreterek kırsal kalkınmada kadın istihdamı konusunda adımlar atmaya hazırlanıyor. Kooperatif ürettiği çalışma modeli ile kırsal alanda ki kadınlarımızın eğitimini alarak üretebileceği ürünleri global pazara e ticaret yolu ile ulaştırırken Sinop’ta unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tekrar canlandırmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz.” Dedi.

Editör: Mustafa Usta