KONUKÇU’DAN KATİL NETANYAHUYUNUN ABD PARLAMENTOSU TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLAMASINA AÇIKLAMA KONUKÇU’DAN KATİL NETANYAHUYUNUN ABD PARLAMENTOSU TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLAMASINA AÇIKLAMA



24 Ocak 1993'te bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, Sinop’ta isminin verildiği meydanda düzenlenen törenle anıldı.

Ankara’daki evinin önünde bombalı saldırıyla katledilen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 31. yılında Sinop’ta isminin verildiği ve anıtının dikildiği meydanda anıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, yüzlerce vatandaş Mumcu için toplandı. Burada vatandaşlara müzik dinletisi yapıldı. Arıdan Mumcu anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, günün anlam ve önemine uygun bir konuşma gerçekleştirdi.

Bayrak, burada yaptığı konuşmada, “Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteciliğin temsilcisi, özgür ve bağımsız Türkiye sevdalısı Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden tam 31 yıl geçti. Onlarca geçen yıla rağmen bu cesur kalemi susturan terör eyleminin arkasındaki karanlık güçler, karanlık eller ne yazık ki hala ortaya çıkarılamadı. Uğur Mumcu, Cumhuriyetin ve kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazmaktan, yolsuzlukları açığa çıkarmaktan hiçbir zaman çekinmedi. Canı pahasına doğruları yazdı, baskıya ve tehdide boyun eğmedi. Basınımızın yoğun bir baskı altına alındığı 22 yıllık AKP iktidarında, olayların üstüne korkusuzca giden, Türkiye’nin aydınlık yüzü Uğur Mumcu’nun temsil ettiği değerlere ve gazetecilik ilkelerine çok daha fazla ihtiyacımız var. Uğur Mumcu’yu katledenler şunu çok iyi bilsinler; bağımsız, çağdaş, laik ve demokrat bir Türkiye düşüncesini paylaşan milyonlarca insan, Uğur Mumcu’ların aydınlattığı yolda yürümeye, mücadele etmeye devam ediyor, edecektir de. Sizlerin bombaları, baskıları ve silahları Cumhuriyetimiz ’in aydınlık yüzü olanların düşüncelerini yok edemeyecektir. Öldürseniz de hapse atsanız da doğruları karartmaya gücünüz yetmeyecektir. Uğur Mumcu, bedenen aramızdan ayrılmış olsa bile fikirleri, savunduğu ve inandığı değerleri var olacaktır. Uğur Mumcu’nun mücadelesini verdiği aydınlık, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti sevdamızdan ödün vermeyeceğiz. “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” diyen Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Yine Halka hizmeti kendisine ilke edinen önemli isimlerden olan Gaffar Okan, 24 Ocak 2001 yılında 4 koruması ve şoförü ile uğradıkları hain silahlı saldırı sonucunda katledildiler. Uğur Mumcu ve Gaffar Okan’ı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Yıldızlar yoldaşları olsun.” Dedi.

Öte yandan anma programına, CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, CHP Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz, partililer, belediye meclis üyesi adayları, vatandaşlar ve STK Temsilcileri katıldı.

Editör: Mustafa Usta