Denizi ve yeşiliyle önemli bir turizm şehri olan Sinop, Erfelek Tatlıca Şelaleleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor.

Tarım ve orman bakanlığınca 2011 Yılında Tabiat parkı ilan edilen 72 dekarlık alana sahip Erfelek tatlıca şelaleleri Bölgenin en fazla ziyaret edilen parkları arasında yer alıyor. Erfelek İlçesine 14 Km uzaklıkta bulunan irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Tatlıca Şelaleleri ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Erfelek Tatlıca Şelaleleri doğal güzelliği ile turizm açısından önemli bir potansiyel oluşturuyor. Özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Tatlıca Şelaleleri yılda ortalama 400 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor.

Özellikle bayram tatillerinde daha çok turistin ziyaret ettiğini belirten Erfelek tatlıca şelaleleri işletme müdürü Süleyman Kurt “Şuana kadar ortalama 250-300 Bin yerli ve yabancı turist ağırladık. Bu sezon en yoğun olduğumuz dönem Kurban Bayramıydı, Sinop’a gelen turistler burayı da ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. Eşsiz doğasıyla doğal bir tabiat harikası olan şelalelerimiz özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Tabi yabancı turistlerde geliyor özellikle Arap turistlerin ilgisi daha fazla. İlimize Kruvaze gemisi geliyor fakat turistler buraya gelmek için özel taksi tutmaları gerekiyor oda tatil maliyetini arttırdığı için gelmekte zorlanıyorlar. Bu konuda bir çalışma yapılması en büyük temennimiz. Yerli ve yabancı turistler haricinde ilimize yeni gelen öğrenciler de burayı merak ediyor ama artan maliyetler yüzünden gelemiyorlar. Üniversitemiz bu konuyla ilgili bir çalışma yaparsa hem öğrencilerimiz hem de bizim için güzel bir proje olur.” Dedi.

Açıklamalarına devam eden Kurt “Özellikle yağmur yağdığı zaman yollarımız kötü duruma geliyor biz kendi çabalarımızla yolu düzeltiyoruz ama tekrar yağmur yağdığında yine aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu durumun düzelmesi için yetkililerden yardım talep ediyoruz. Böyle doğa harikası bir yere bu yol hiç yakışmıyor. Gelen turistlerde bu durumdan şikâyetçi.” İfadelerine yer verdi.

SAADET PARTİSİ BAŞKANLARINDAN GAZETEMİZE ZİYARET SAADET PARTİSİ BAŞKANLARINDAN GAZETEMİZE ZİYARET

 

 

Editör: Mustafa Usta