Sinop İl Genel Meclisinin CHP Ayancık Meclis Üyesi Ozan Sarısoy, düzenlenen basın toplantısı ile CHP Sinop İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Sinop’ta merkez ilçe kongrelerini tamamlayan CHP’de İl Kongresi için hazırlıklar başladı. Kongre öncesi ilk adaylık açıklaması Sinop İl Genel Meclisi CHP Ayancık Meclis Üyesi Ozan Sarısoy’dan geldi. Sarısoy, düzenlenen basın toplantısı ile CHP Sinop İl Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

CHP Sinop İl Binasında parti üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak söz alan CHP Sinop İl Başkan Yardımcısı Tunay Topal, İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Ozan Sarısoy’a başarılar diledi. Topal; “Bilindiği gibi gerçekleştirilen genel seçimlerden sonra Cumhuriyet Halk Partisi, kongreler sürecine girmiştir. Genel Merkezimiz tarafından açıklanan kongreler takvimi neticesinde Türkiye’nin bütün şehirlerinde kongrelerimiz yapılmıştır. Biz de Sinop özelinde 9 ilçemizde bütün ilçe kongrelerimiz tamamladık. Genel merkezimizin açıkladığı takvim doğrultusunda herhangi bir zaman aşımı yapmadan 15 Ekim Pazar günü Sinop İl Kongresini gerçekleştireceğiz. Bugün burada hepimiz sevgili Ozan Sarısoy için toplandık. Kendisi eski dönem Ayancık gençlik kolları başkanımız, eski dönem Ayancık ilçe yöneticimiz, eski dönem disiplin kurulu üyemiz, eski dönem kurultay delegemiz, şimdiki dönem Ayancık İl Genel Meclis üyemiz ve aynı zamanda il genel meclisi grup başkan vekilimiz. Çok değerli ve kıymetli ağabeyim Ozan Sarısoy’a il başkanlığı adaylığını partimizde yaptığı için il örgütümüz adına teşekkürlerimi sunuyor, çıktığı bu yolda sonsuz başarılar diliyorum" dedi.

KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Daha sonra söz alan Ozan Sarısoy, konuşmasına başlamadan önce parti binası önündeki vatandaşları selamladı. Konuşmasına gençlik yıllarından bu yana içerisinde bulunduğu ve bu yıllar içerisinde çeşitli kademelerinde görev aldığı CHP’nin Sinop İl Başkanlığına aday olduğunu, bu partiye dün gelmediğini yarın da terk edenlerden olmayacağını söyleyerek başlayan Sarısoy; “Büyüklerim, değerli kadınlar, yoldaşlarımız, kardeşlerimiz, sevgili Sinoplular, 14-28 Mayıs seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı hepimizin hafızasında ve yeni bir heyecan, yeni bir umut, yeni bir coşku hepimizin isteği. İşte bu nedenle Cumhuriyet Halk Partimizin 15 Ekim 2023 tarihli Sinop il kongresinde, heyecanı, coşkuyu ve umudu yeniden yeşertmek adına il başkanlığına adayım “dedi.

Açıklamalarına devam eden Sarısoy “Öncelikle sizlere kendimden bahsetmek isterim. Ben Ozan Sarısoy. 1982 doğumluyum, evliyim. Alaz ve İdil adında iki çocuk sahibiyim. Turizmciyim ayni zamanda bildiğiniz üzere il genel meclis üyesiyim. Siyasetin 7/24 var olduğu bir evde dünyaya geldim. Çocukluğum SHP’de gençliğim ve sonrası ise CHP’de geçti. Yeri geldi çocuk yaşta bildiri dağıttım, afiş astım bayrak astım. Yeri geldi secim minibüslerinde otobüslerinde köy köy, mahalle mahalle, gezdim anonsçuluk yaptım.

Gençlik kolları yöneticiliği, ilçe yöneticiliği, il disiplin kurulu üyeliği ve kurultay delegeliği görevinde bulundum. Partim ne görev verdiyse onu yaptım hiçbir görevden kaçmadım. Hiçbir zaman da partimi terk edip gidenlerden olmadım. Benim istediğim aday gösterilmedi deyip partiye küsenlerden olmadım. Her zaman 6 oklu bayrağın dalgalanması için mücadele verdim, omuz verdim. Dededen babadan aileden CHP'liyim. Bu partiye dün gelmedim. Yarın da terk edenlerden olmayacağım” ifadesinde bulundu.

 

 ŞİMDİ AYAĞA KALKMANIN TAM VAKTİDİR YOLDAŞLAR

Konuşmasında yaşanan seçim mağlubiyetlerine takılı kalarak umutsuzluğa kapılmamak gerektiğinin altını çizen Ozan Sarısoy, Biliyorum ki; son seçimlerden sonra neşemiz yok, keyfimiz yok. Ama geçmişe bakarak bir yere varamayız. Şimdi ayağa kalkmanın tam vaktidir yoldaşlar ifadelerine yer verdi.  Sarısoy; “2019 yerel seçimlerinde il genel meclis üyesi adayı oldum. En yakın dostlarım bile yapma seçilemezsin, kendini yıpratma aday olma, kaybedeceğin yarışa girme dediler. Ayancık’ta en son il genel meclis üyesi 40 yıl önce Cafer Yüksel seçilmiş. Bir daha da il genel meclis üyesi çıkaramamışız. Başaramazsın dediler. Tüm bu söylenenlere inat önce örgütüme, sonra da halkımıza güvenerek bu göreve talip oldum. Gidilmedik köy, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadım ve CHP’nin Ayancık tarihindeki en yüksek oyunu alarak il genel meclis üyesi seçildim. İlçenin sorunlarını meclise taşıdım. Yaşadığımız sel felaketi sonrası ulusal kanallara bağlanarak felaketin büyüklüğünü tüm ülkeye duyurdu. Biliyorum ki; son seçimlerden sonra neşemiz yok, keyfimiz yok. Ama geçmişe bakarak bir yere varamayız. Şimdi ayağa kalkmanın tam vaktidir yoldaşlar. Antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, gençlerimizin yarınlardan umudunu kesmesini sağlayan, kadın cinayetlerine ses çıkarmayan, doğayı katleden, ülkeyi büyük bir hızla Ortadoğu bataklığına sürükleyen, işçiyi emekliyi hiçe sayan, ülkemize bir karabasan gibi çöken bu iktidarı önümüzde ki yerel seçimlerde yenilgiye uğratmak, Sinop’ta 2 olan belediyeyi en az 5’e çıkarmak için ayağa kalkmalı, mücadeleyi büyütmeli çok geç olmadan sahaya inmeliyiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, Büyük Atatürk'ün bizlere göstermiş olduğu hedefe daha sağlam adımlarla yürümek zorundayız. Bir söz vardır. "Güç, acıdan doğar!" diye. Acılarımız ve tecrübelerimizden aldığımız güçle, sefaletin ve cehaletin bu toprakların kaderi olmadığını ispat edecek olan bizleriz. İşte bu yüzden, Gençliğe Hitabeden aldığım talimat ve tüm devrimci ruhumla CHP Sinop il Başkanlığı'na aday olduğumu büyük bir mutluluk ve gururla sizlerle paylaşmak istiyorum.

Herkes bilsin ki ne kimsenin adamı ne de kimsenin adayıyım. Ben bu partinin öz evladıyım. Dar bir yapının, birilerinin değil örgütün il başkanı olacağıma söz veriyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ozan Sarısoy, açıklamalarının ardından parti üyelerinin tebriklerini kabul etti.

Editör: Mustafa Usta