KONUKÇU’DAN KATİL NETANYAHUYUNUN ABD PARLAMENTOSU TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLAMASINA AÇIKLAMA KONUKÇU’DAN KATİL NETANYAHUYUNUN ABD PARLAMENTOSU TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLAMASINA AÇIKLAMA



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Burası şehrin tarihi ve turistik dokusunu içeren bir kesim. Burada yapacağımız imalatı teknik olarak her türlü çözüyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Her türlü ve bir çok alternatifle beraber burayı çözüyoruz. Ama yapacağımız imalat yarın Sinop’ta tartışılsın istemiyoruz. Bugün ne tartışacaksak beraber tartışalım. Biz alternatiflerimizi ortaya koyduk. Şimdi şehrimizin yöneticileriyle, halkıyla oturacağız ve bir karar vereceğiz, projemizi netleştireceğiz.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sinop’ta yapılması planlanan çevre yolu projesi için incelemelerde bulundu. Sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Samsun Çarşamba Havalimanı’na gelen Bakan Uraloğlu, Samsun'daki programı ardından Gerze ilçesine geçti. Ardından Sinop Çevre Yolu güzergahında incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu Kumkapı yaptığı açıklamada; “Sinop tarafında önce Gerze’ye uğradık. Orada SKM ziyareti yaptık ve vatandaşlarımızla hasbihal eyledik. Oradan da buraya geldik. Gelirken de çevre yolunun 1’inci etabıyla ile ilgili gerek belediye başkan adayımız, gerekse de buradaki yöneticilerimizle, gerek il başkanımızla beraber değerlendirme yaptık. Şimdi de milletvekilimizle, valimizle, Sinop’un yöneticileriyle beraber burada kısa bir inceleme yaptık. Bundan sonra programımıza devam edeceğiz. Çok merak edilen Sinop çevre yolunun aşaması nedir? Ben şunu söylemek istiyorum size. Bakın, bugün Sinop’tan, Gerze’den, Yakakent’ten, Samsun’a böyle bir yol yapılabilir miydi? Bunu ne kadar hayal edebilirdik? Onu sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Biz önce projesini yaptırdık. Ondan sonra da cumhurbaşkanımızın talimatıyla ciddi bir maliyete sahip olan bu denizden geçen ve aynı zamanda çevreci projeyi yaparak oraları hem ulaşım olarak sağladık hem de yerel ulaşımı ve oraların turizme kazandırılmasını sağladık. Yine yılların sıkıntısı olan Dranaz tünelini biliyorsunuz bitirdik. 2009 yılıydı. 13 Şubat olsa gerek. Öyle hatırlıyorum. Orayı da trafiğe açtık.” Dedi.

“ŞİMDİ ŞEHRİMİZİN YÖNETİCİLERİYLE, HALKIYLA OTURACAĞIZ VE BİR KARAR VERECEĞİZ, PROJEMİZİ NETLEŞTİRECEĞİZ”

Ayancık’ta, Türkeli’de bir sel felaketi yaşadık. Onlarla ilgili de bir çok imalatımızı bitirdik. Eksik olanlara da devam ediyoruz. Yine Ayancık’a kadar olan yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dikmen, Durağan yolunu biliyorsunuz bitirdik. Ondan sonra Boyabat çevre yolunda biraz eksiğimiz var, biraz geciktik onun farkındayız. Onu da inşallah telafi edeceğiz. Yine Kargı yolunu bitirdik. Orası da önemli bir yoldu. Bir taraftan Kastamonu yolunu genel anlamda bitirdik. Bir çok işi bitirdik. Şimdi geldik, yaklaşık 6 buçuk kilometrelik bir çevre yolu projemiz var. Birinci etap. Bundan hepimiz müteakibiz. Sinoplu’da müteakip. Bunu kısa sürede inşallah hayata geçireceğiz. İkinci etap ise hemen arkamda bulunan kesim. Burası şehrin tarihi ve turistik dokusunu içeren bir kesim. Burada yapacağımız imalatı teknik olarak her türlü çözüyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Her türlü ve bir çok alternatifle beraber burayı çözüyoruz. Ama yapacağımız imalat yarın Sinop’ta tartışılsın istemiyoruz. Bugün ne tartışacaksak beraber tartışalım. Biz alternatiflerimizi ortaya koyduk. Şimdi şehrimizin yöneticileriyle, halkıyla oturacağız ve bir karar vereceğiz, projemizi netleştireceğiz. Yolumuza da devam edeceğiz. İnşallah biz Sinop ilimizi eksik olan ilçeleriyle beraber AK Parti belediyeciliğiyle inşallah 31 Mart’ta tanıştıracağız ve 1 Nisan’dan itibaren de inşallah Yakup kardeşimizle yolumuza devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, daha sonra Sinop Sakarya Caddesinde esnaf ziyaretinde bulunarak Sinop Valiliğine geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na Sinop ziyareti sırasında Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Yakup Üçüncüoğlu ve eşlik etti.

1 (1)-11 (2)-11 (3)-11 (4)-1

Editör: Mustafa Usta