Türk Sağlık-Sen Sinop Merkez Şubesi 3. Olağan Genel Kurulunu tamamlandı. Şube Başkanlığına Erhan Karakuş seçilirken refah payı ve çalışan hakları gündemdeydi.

AK PARTİ’DEN YENİ ÜYELERE ROZET TAKDİM TÖRENİ
AK PARTİ’DEN YENİ ÜYELERE ROZET TAKDİM TÖRENİ
İçeriği Görüntüle

Türk Sağlık-Sen Sinop Merkez Şubesi, 3. Olağan Genel Kurulunu yoğun bir katılımla tamamlandı. Kurulda sağlık çalışanlarının talepleri ve sendikanın önümüzdeki dönem hedefleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Genel Kurul; Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hikmet Çınar ve yönetimi, Türkiye Kamu-Sene bağlı iş kolu başkanları, kurum müdürleri, kamu çalışanları ve sendika üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Başkan Karakuş: Kahraman Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

Türk Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Erhan Karakuş konuşmasına geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’dan dönen askerlerimizi taşıyan uçağın düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimizi anarak başladı.

Karakuş: “33 yıllık şanlı bir mücadelenin adı olan Türk Sağlık-Sen, bugün Türkiye genelinde her bir sağlık ve sosyal hizmet kurumunda temsilcisi bulunan güçlü bir sivil toplum örgütüdür diyerek sendikal mücadelemizde; Cumhuriyetimiz ve Türkiye’miz vazgeçilmezimiz rehberimiz ise Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, ortak değeri, milletin sinesinden çıkan cevheri aslisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür, yolundan yürümeye izini takip etmeye devam edeceğiz diyerek konuşmasına devam etti.

Başkan Karakuş, sendikanın temel ilkelerini ise şöyle özetledi:

Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak, Çalışanlar arasında ayrım gözetmeden, güç birliği ve dayanışma anlayışıyla hareket etmek, Şeffaf ve hesap verebilir sendikacılık yürütmektir. Karakuş ayrıca, Türk Sağlık-Sen’in hedeflerini de: “İnsan onuruna yaraşır ücret, emekliye yansıyan maaş sistemi, memur güvencesinin korunması ve can güvenliğinin sağlanması olarak sıraladı.

Refah Payı Talebi Vurgulandı

Başkan Karakuş, ekonomik taleplere de değinerek, refah payının bir lüks değil, yaşam zorunluluğu olduğunu vurguladı. Karakuş “Enflasyon farkı oluştuğu anda maaşlara gecikmeden yansıtılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Genel kurulun sonunda yapılan oylamada Erhan Karakuş, Türk Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı olarak seçildi. Katılımcılar, birlik ve dayanışma mesajlarıyla kurula destek verdiklerini ifade etti.

Muhabir: Mustafa Usta