SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI



Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fen Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Fuarda, öğrenciler tarafından hazırlanan projeler sergilendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Sinop Şehit Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan, “TÜBİTAK‘ın desteğiyle en son 2019 yılında katıldığımız ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak toplam 284 öğrenci ve 38 öğretmenimizle eğitim-öğretim yapmaktayız. Amacımız öğrencilerimizin; bilime ve teknolojiye önem veren, toplum hayatına ve üretime katkı sağlayan, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Dr. Özlem Yılmaz’ın yürütücülüğünde ve 15 kıymetli öğretmenimizin danışmanlığında, toplam 55 öğrencimizin, kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, hazırlamış oldukları 19 projeyi bugün sizlere sunmaktayız. Fuarımızda yer alan projeler  Su Okuryazarlığı, Bilgisayarsız Kodlama, Yaşamımızda İyilik, Nezaket ve Anlayış, Biyoçeşitlilik, Kültürel Miras,  Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji,  Görüntü ve Ses Tanıma Teknolojileri, Ekolojik Denge, Steam (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik),  Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele  Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm tematik konularını kapsayan araştırma, inceleme ve tasarım çalışmalarından oluşmaktadır. Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen başta okul idaremiz, öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm okul çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunarken, gelecek yıllarda yeni projelerle yeni fuarlarda buluşmak dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyoruz.” dedi.

Fuara, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz , Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, ÖNDER Sinop İmam Hatipliler Derneği Başkanı İsmail Aksoy ve öğrenciler katıldı.

D S C 9202D S C 9169D S C 9222D S C 9244
 

Editör: Mustafa Usta