HUZUR VE GÜVENİN ADRESİ; KARAKUM SOSYAL TESİSLERİ HUZUR VE GÜVENİN ADRESİ; KARAKUM SOSYAL TESİSLERİ



Sinop’ta Merkez Şehit Ömer Can Açıkgöz Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “Tasavvuf Musikisi” konserlerinin 10’uncusu gerçekleştirildi.

Ayancık Meslek Yüksek Okulu salonunda gerçekleştirilen konsere Ayancık Belediye Başkan vekili Adem Turan, Ayancık Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konser öncesi konuşan Sinop’ta Merkez Şehit Ömer Can Açıkgöz Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Şükrü Eraltan; “Öğrencilerimle huzurunuza geldik. Bu çocuklar yaklaşık çok kıymetli şefimiz Ahmet Sever ile birlikte 1 buçuk yıldır bu işe emek ediyorlar. Çoğu yatılı öğrencimiz sabah namazıyla güne başlıyorlar. Sabah namazıyla başlayan gün kahvaltı, günde 8 saat ders ve dersten sonra varsa kursları 2 saat sürüyor. Daha sonra akşam yemeği yiyip 2 saat etüt görüyorlar. 2 saat etütten sonra herkes dinlenmeye çekilmişken bu çocuklarımız bir araya gelerek bu koro için emek ediyorlar.” Dedi.

Şefliğini Sinoplu Müzisyen Ahmet Sever’in yaptığı Tasavvuf Müziği korosu, çoğunluğu Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi yatılı öğrencilerinden oluştu. Konserde Bismillahirrahmanirrahim, Erler Demine Destur Alalım, Sultanım İllallah Sübhanım İllallah, Biz Kur'an'ın Hadimleri Pür İmanlı ve Zindeyiz,  Ben Yürürüm Yane Yane Aşk Boyadı Beni Kane, Allah Emrin Tutalım, Şol Cennetin Irmakları Akar Allah Deyu Deyu, Derman Arardım Derdime Derdim bana Derman İmiş, isimli eserler ve şiirler yer aldı. Konser İstiklal Marşı Orotoryosu ile sona erdi.

Konser seyircilerin büyük beğenisi ile ayakta alkışlandı.

Program sonunda Koro Şefi Ahmet Sever’e Ayancık Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak plaket, Önder Ayancık Başkanı Mustafa Şahin tarafından ise çiçek takdim edildi.

1 (1)1 (2)1 (3)1 (4)

 

Editör: Mustafa Usta