Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop Kalesi Koruma Alanındaki Binaların ve Kalekonduların Kaldırılması" çalışmalarına yönelik olarak 28 taşınmaz arasından öncelikle kamulaştırılması gereken 6 adet "Kalekondu" taşınmazının İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılacağını açıkladı.

SİNOP’TA KÖPRÜ PROJESİNDE YENİ AŞAMA
SİNOP’TA KÖPRÜ PROJESİNDE YENİ AŞAMA
İçeriği Görüntüle

Vali Özarslan, kamulaştırma sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı (Kentsel Dönüşüm Başkanlığı) tarafından 16 milyon TL ödeneğin 22 Ekim 2025 tarihinde İl Özel İdaresine gönderildiğini belirtti. Bu ödenekle birlikte bürokratik ve yasal süreçlerin başlatıldığını ifade eden Vali, çalışmaların titizlikle yürütüleceğini vurguladı.

Çalışmalara verdikleri desteklerden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve katkılarından ötürü Milletvekili Nazım Maviş’e teşekkür eden Vali Özarslan, şehrin tarihi kale ve surlarının korunmasının Sinop’un turizm ve kültürel değerlerine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Muhabir: Haber Merkezi