Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen IPARD III Programı, Sinop’ta düzenlenen etkinlikle öğrencilere tanıtıldı. Etkinlik kapsamında öğrencilere hem eğitim materyali desteği sağlandı hem de çevre bilinci kazandırıl
Kabalı Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte, İl Millî Eğitim Müdürü Osman Cebeci ve Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, öğrencilerle bir araya gelerek projenin, hem tarımsal kalkınmaya hem de çocukların eğitimine katkı sağlayan önemine vurgu yaptı. Etkinlikte konuşan İl Müdürü Önlem, "IPARD Programının Tanıtılması amacıyla Tanıtım Materyalleri Dağıtım törenine hoş geldiniz. İlimizin de dahil olduğu 20 İl Müdürlüğüne gönderilen ve 2025-2026 Eğitim ve Öğretim yılında kullanılmak üzere öğrencilerimize okul çantası, defter ve 12 li boya seti ile tanıtım broşürleri hediye edilecektir. Bu güzel iş birliği, geleceğimiz olan çocuklarımızın hem akademik hem de çevresel farkındalıkla büyümesine ilham veriyor. programa desteklerinden dolayı değerli Milli Eğitim il Müdürümüz kurum çalışanları ve siz geleceğimizin teminatı çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile 2025-2026 Eğitim ve Öğretim yılının tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder başarılar dilerim." dedi.
Etkinlik sonunda öğrencilere 2025–2026 eğitim-öğretim yılında kullanılmak üzere okul çantası, defter, 12’li boya seti ve tanıtım broşürleri hediye edildi.