Sinop Kültür Turizm Derneğinin daveti üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Sinop’a piyano resitali vermek için gelen Devlet Sanatçısı ve Cumhurbaşkanlığı sanat danışmanı Rüya Taner Sabahattin Ali Kültür Merkezinde verdiği resitalde popüler klasik eserlerin yanı sıra aranjesi kendine ait üç adet de türkü seslendirdi. Kıbrıs türküsü Arap Ali Ağıtı, Kastamonu yöresine ait Çanakkale Türküsü ve son eser olarak da Sinop türkülerimizden Ben Giderim Batum’a türküsünü yorumlayan sanatçıyı dinleyiciler ayakta alkışladılar.  

Konser sonrası emekli milletvekili Özer Gürbüz; “Rüya Taner Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası ünlü konser piyanisti gerçekten bu akşam bize verdiği müzik ziyafeti son derece güzeldi, son derece şanslıyız. Böylesine güzel eserleri, böylesine sunmak bu kadar mı güzel olur. Bir piyanist piyano ile bu kadar mı bütünleşir, piyanoyu çalmıyor sanki konuşturuyor. Tekrar kutluyorum. Kıbrıs adasından yarımada Sinop’umuza selamlar getirmiş. Biz de selamlar gönderiyoruz, çok teşekkür ederiz” diyerek Sinop Kültür Turizm Derneğin adına Diogenes heykeli hediye etti.

Sinop Kültür Turizm Derneği başkanı Saim Gürbüz sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti.


HABER: MUSTAFA UĞURLU

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, SİNOP'TA; “FİLİSTİN’DE, GAZZE’DE ZALİM SİYONİSTLER MÜSLÜMANLARI KATLEDİYOR. BUNA KİM ENGEL DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, SİNOP'TA; “FİLİSTİN’DE, GAZZE’DE ZALİM SİYONİSTLER MÜSLÜMANLARI KATLEDİYOR. BUNA KİM ENGEL

Editör: Mustafa Usta