Sinop Üniversitesi’nin 18. kuruluş yıl dönümü ve Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından kermes düzenlendi.
Sinop Kapalı Pazaryeri girişinde düzenlenen kermeste Sinop’a özgü nokul, kurabiye, tarhana, mercimek köftesi, yaprak sarma gibi geleneksel lezzetler vatandaşların beğenisine sunuldu. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, üniversite yönetimi ve akademisyenler de kermese katılarak etkinlikte emeği geçenleri tebrik etti. Etkinlik kapsamında elde edilen gelirlerin, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfağına malzeme alımında kullanılacağı belirtildi.
Ayrıca, Sakarya Caddesi ve pazaryerinde kurulan stantlarda vatandaşlara ücretsiz irmik helvası ikram edildi. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir de standın başına geçerek helvayı vatandaşlara bizzat kendi elleriyle ikram etti.