SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI



Sinop’ta Merkez İstiklal İlkokulu tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında 100 öğrenci ile Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı. Yapılan yürüyüş dron ile görüntülendi.

Sinop’ta Cumhuriyet’in 100. Yılı münasebetiyle Merkez İstiklal İlkokulundan 100 öğrenci kağnı arabasıyla yürüyüş yaptı. Merkez İstiklal İlkokulu önünden yürüyüşe başlayan öğrenciler, yöresel kıyafetler giyerek Türk bayrakları eşliğinde marşlar söyleyerek esnafa Cumhuriyet'in ilan edilişine dair haberlerin yer aldığı gazeteler dağıttı. Valilik önüne gelen öğrenciler Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat'a gazete ve Türk bayrağı teslim etti. Bulat, gazete ve Türk bayrağını aldıktan sonra; “Biz de Cumhuriyet'in en önemli kentlerinden birinde, Cumhuriyet'in coşkusunu en güzel şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Birçok etkinlik ve programla Sinop halkına bu coşkuyu yaşatmaya çalışıyoruz." Dedi.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Sinop Merkez İstiklal İlkokulu Müdürü Yasin Sakallı ise; “Bugün burada bu kutlu gün öncesinde, Cumhuriyet’imizin 100. Yılı öncesinde biz de okul olarak gönlü güzel, gönlü büyük öğrencilerimiz ile beraber 100. Yıla özel 100 öğrenci ve velilerimizden oluşan Cumhuriyet’i biz böyle kazandık yürüyüşü yaptık. Burada amacımız hem çocuklarımıza bir farkındalık oluşturmak hem halkımızın dikkatini çekmekti. Çocuklarımıza, onları hazırlayan öğretmenlerimize ve katılan herkese çok teşekkür ederim. Bugün 100 öğrenci tam olarak Cumhuriyet’in ilan edildiği, o zorlu günlerin bir fotoğrafı vardı. O fotoğrafı bizim çocuklarımız tamamıyla canlandırdı ve 100. Yıl marşı eşliğinde hem çocuklarımız halkımızı selamlamış oldu hem de bu özel günü kutlamış oldu.” İfadelerine yer erdi.

 

 

Editör: Mustafa Usta