Sinop Valisi Mustafa Özarslan, 2023-2024 Eğitim öğretim yılının başlaması kapsamında sınıfları denetledi.

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, 2023-2024 Eğitim öğretim yılının başlaması kapsamında Atatürk İlköğretim okulunda düzenlenen program sonrası sınıfları denetledi. 

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, günün anlam ve önemine ilişkin; “Bir ulusun bir milletin kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. Bizler, geleceğin Büyük Türkiye’sini inşa edebilmek için eğitime her zamankinden daha fazla önem vermek zorundayız. Yunus Emre’nin “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsen, Bu nice okumaktır ” sözlerinden yola çıkarak, çocuklarımızın kendini keşfetmesini sağlamalı, bizi biz yapan değerlerimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz. Biz büyükler hepimiz eğitimin ve öğretimin başladığı bugünün ve bugünün öncesi olan dün akşamın; heyecanını geçmişte yaşadık. Kabul edelim ki bugün hiç bir çocuğumuz okula bilim için koşa koşa  gelmedi. Peki ilk gün hangi heyecanla okula geldi çocuklarımız? Arkadaşlarına sarılmak, öğretmenin gülümseyen yüzüyle karşılaşmak, yaz tatilini arkadaşlarına anlatmak ve en çok da teneffüs de oyun oynamak için geldi. Peki bu ne anlama geliyor? Okul; yavrularımızın yaradılışında ve özünde olan; Sosyalleşme ihtiyacını,  bir grubun içinde  biricik olmayı, sevme ve sevilme ihtiyacını da karşılıyor. Bu sevme ve sevilme ihtiyacı; ekmek ve su gibi bir ihtiyaçtır. Lütfen ama lütfen buna dikkat edelim. Akademik başarı tabi ki önemli. Bunun için buradayız. Ama bu başarıdan daha önemlisi; evlatlarımızın iyi bir insan, erdemli bir insan olabilmesi; bu yaşlarda uygun ortamlarda; sevme ve sevilmeyi öğrenmesi gerekir. Bu yaşlar bunun için hayati bir öneme sahiptir.” İfadelerine yer verdi.

KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

 

Editör: Mustafa Usta