KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz ve Yönetim Kurulu üyeleri Sinop Balatlar Yapı topluluğu kazı alanını ziyaret ettiler.

Kazı Başkanı Prof. Dr Gülgün Köroğlu kazının son durumu hakkında bilgi verdi. Heyet alan gezisi yaptı. Sinop kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, Balatlar kazısının kentimiz adına çok önemli olduğunu, Kazının daha hızlı ilerlemesi ve bir an önce ziyarete açılması için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasının kent turizm açısından önemine değindi. Dernek yönetim kurulu olarak İfa marketin de desteği ile kazı çalışmalarına katkı amaçlı hediye çekini Prof. Dr Gülgün Köroğlu’na takdim etti. Balatlar kazısı için yerel unsurlarında güçleri doğrultusunda desteklerin artması gerekliliğine değinen Başkan, Balatlar Kazısı yerli ve yabancı turistlerin Tarihi Cezaevinden sonra ki Sinop’taki en önemli destinasyon olduğunu ve bir an önce ziyarete açılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Editör: Mustafa Usta