SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DEMİREL’DEN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DEMİREL’DEN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Sinop’ta yaşayan Ömer Zeki Bilgili, Sinop Kent Merkezi Çukurbağı Mezarlığı'ndan satın aldığı mezarın yanına ana yola bir kişinin defnedilmesine tepki gösterdi. Bilgili, Sinop Belediyesi yetkililerden yardım istedi.

"Yolu kazıp taşları kaldırmışlar, mezarlık yapmışlar"

Mağduriyetini dile getiren Ömer Zeki Bilgili, “Bize de sürpriz oldu. Yolu kazıp taşları kaldırmışlar mezarlık yapmışlar. Şaşırdım ve muhatap bulamadım. Bizim mezara giden taşıt yoluna yapmışlar mezarı. Bu hukuksuzluğu yapanlardan hesap sorulmasını istiyorum. Mezarın sahibinin kim olduğunu bilmiyorum ama 'eski belediye çalışanı' diyorlar. Adam 25 yıl belediyede çalışmış ama kendini sanırım bir mezar yeri alamamış ve yolu almış. Bu kadar hukuksuzluk hayatımda görmedim. Mezarlık müdürü ile telefonla görüştüm ve bu hukuksuzluğu neden yaptıklarını sordum bana başkanlık tarafından talimat verildiğini söyledi. Bu hukuksuz talimatı neden uyguladığını sorduğumda boynunu büküyor. Ben bu mezarın benim mezarımın yanında kaldırılmasını istiyorum. Bu hukuksuzluk devam etmesin istiyorum. Mezarlıklarımız da bizim saygı duyduğumuz yerler” dedi.

 

Editör: Mustafa Usta