Saadet Partisi Sinop İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında olay yaratacak açıklamalarda bulunuldu. Toplantıda Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu ve Saadet Partisi Sinop Belediye Başkan adayı Barbaros Baltacı açıklamalarda bulundu.

İlk önce açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu Cavit Üçüncüoğlu: ‘’35 yıllık siyasi parti hayatımda bugün yaşadığımız olayı hiçbir zaman yaşamadım, yaşamadık. Sadece terbiyemi muhafaza etmek adına yazıklar olsun diyorum. Barbaros bey sizlere olayı daha net olarak açıklayacak. Bunda da bir hayır vardır diyerek yolumuza devam ediyoruz.’’ Dedi.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Sinop Belediye Başkan adayı Barbaros Baltacı ‘’Sinop’ta Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ilk yaşıyoruz. Seçimde yakalayacağımız başarıya karşı ayak oyunlarının bu kadar erken başlayacağının düşünmüyordum.  Kimseye hakkımızı yedirmeyeceğiz. Saadet partisini sabote etmeye çalışan AK Parti’yi ve buna müsaade eden İl Kültür Müdürü’nü kınıyorum.’’ Dedi.

Olayların gelişim sürecini gün gün anlatan Baltacı, açıklamalarına şu şekilde devam etti.

“Sinop’ta bir aday tanıtım toplantısı yapmaya karar verdik ve her şeyi hukuka uygun olarak yapmak için harekete geçtik. Bununla alakalı Saadet Partisi İstanbul Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kaya’nın makamından İl Kültür Müdürü Metin Süren arandı ve müracaatımız yapıldı. Sayın müdürümüz yardımcı olacaklarını ve bir sıkıntı olmadığını büyük bir olgunlukla söyledi. Sinop’a geldim ve İl Kültür Müdürü’müzü ziyaret ettik. Bize bir sıkıntı olmadığını söyleyince müsaitliği olan 9 Şubat 2024 tarihini rezerve ettik. Akabinde yine 4 Şubat günü Müdürlüğe gittik. Herhangi bir sorun olmadığı bilgisini İl Kültür Müdür yardımcımızdan aldık. Bizim için önemini belirterek güne program yapılmasını İl Kültür Müdür yardımcımızdan rica ettik. Onlarda hayhay diyerek zaten böyle bir şeyin olamayacağını bizlere ifade etti. O gün ön protokolümüzü İl Kültür Müdür yardımcımızla beraber yaptık. Akabinde 5 Şubat günü tekrardan İl Kültür Müdür yardımcımızı ziyaret ederek salon süslemek için izin istedik. Zaten o gün program olmadığı cevabından aldıktan sonra oradan ayrıldık. Bugün sabah aldığımız telefonda ise bize ‘yarın sizden önce 2 ile 4 arası AK Parti etkinliği var sizin süslemenizi yaptıramayacağız, saat 4’ten önce salona giremeyeceksiniz’’ dendi.

Bütün organizasyonlarını buna göre yaptığını belirten Baltacı, yetkililerden bir cevap alamadığını belirtti. Sözlerine ‘’Her ne hikmetse biz aday tanıtım toplantısı yaptıktan sonra yapılıyor. Parasını yatırıp yasal zorunluluklarını yerine getirdiğimiz salon için biz bu durumda kaldık. Sonrasında, İl Kültür Müdürü Metin Süren’e ulaştığımızda ise ‘Beni milletvekili danışmanı aradı Cuma saat 2’yi ayarla dedi ve kapattı.’’ Diye devam etti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, SİNOP'TA; “FİLİSTİN’DE, GAZZE’DE ZALİM SİYONİSTLER MÜSLÜMANLARI KATLEDİYOR. BUNA KİM ENGEL DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, SİNOP'TA; “FİLİSTİN’DE, GAZZE’DE ZALİM SİYONİSTLER MÜSLÜMANLARI KATLEDİYOR. BUNA KİM ENGEL

Ben buradan soruyorum diyerek sözlerine kaldığı yerden tekrar başlayan Baltacı, ‘’Bu ili bir milletvekili danışmanı mı yönetiyor? Hukuk yasa yok mu? Net bir şey söylüyorum, bu etik ve ahlaki değildir ve çok büyük bir ahlaksızlıktır.’’ Dedi.

Metin Süren ile konuşmasında Ak Parti’nin saat 4’te kültür merkezini terk edeceğini öğrendiğini dile getiren Baltacı sözlerine, ‘’Yarın saat 16’da Saadet Partisi İl Başkanı olarak oradayız. Saat 16:01 olduğunda orada bir bayrak herhangi bir metaryel kalır ve salon bize tahsis edilmez devlet yasları kanunları uygulamıyor olacaktır. İl Kültür Müdürü’müze söylüyorum. Yaptığınız etik değil ahlaksızlıktır. Siyasi terbiyesizliktir. Bunun adı siyasi sabotajdır. Ak Parti Saadet partisini sabotaj etmiştir.’’ Diyerek konuştu.

‘’Bizim arkamızda devlet yok, sizden korkmuyoruz. Bu sabotaja rağmen kadrolarımızla o salonu hınca hınç dolduracağız. Ne kadar iddialı olduğumuzu herkes görecek’’ dedikten sonra soruları kabul edip cevaplayan Barbaros Baltacı gelen gazetecilere teşekkür ederek toplantıdan ayrıldı.

Editör: Mustafa Usta