SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DEMİREL’DEN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DEMİREL’DEN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI



Saadet Partisi Sinop Belediye Başkanı Adayı Barbaros Baltacı önemli açıklamalarda bulunup, mevcut yönetime sorular yöneltti.

Sinop bu belediye hizmetleri hakkın değil diyen ‘’Sinop’un geleceğe yönelik hiçbir projesi yok!’’ diyerek konuşmasına başlayan Baltacı, Sinop’un günden güne geliştiğini ancak yöneticileri bu büyümeyi görmezden gelerek hiçbir proje yapmadıklarını söyleyerek sözlerine devam etti. ‘’Bu yüzden burada trafikte, otoparkta, altyapıda büyük sorun. Bu açıdan ele aldığımızda Sinop’un zihniyetinin değişmesi lazım. Sinop’un 150 bin kişiye  göre proje yapması lazım çünkü bu şehir artık kaldırmıyor.  Çok üzücü ama Sinop’un kanalizasyonları denize akıyor’’ diyen Baltacı; doğal güzelliğe sahip memleketimizde bunu söylediğine utanç duyduğunu da belirterek: ‘’bunu çözemeyen bir belediyenin ben belediyeyim dememesi lazım.’’ Dedi.

Sinop’un aradığı beklediği özlemini duyduğu belediyecilik hizmetlerine Saadet Partili kadrolarla kavuşacağını kaydeden Belediye Başkan Adayı Barbaros Baltacı, adam kayırmanın olmadığı, eş yandaş değil liyakatli kadroların iş başında olacağı, trafikten, sosyal konulara, çevre düzenlemesinden imara Sinop’un tüm sorunlarını çözecek projelerle Belediye Başkanlığına talip olduklarını kaydetti. Önümüzdeki günlerde projelerini kamuoyuyla ve Sinoplularla paylaşacaklarını kaydeden Baltacı, Sinop’un mevcut durumu hak etmediğini belirterek 31 Mart’ta belediye başkanı olarak Sinop halkından yetkiyi aldıklarında Sinoplu Milli Görüş Belediyeciliği farkını görecek diye konuştu.

‘’Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri 20 yıldır yönetiyor. Şimdiye kadar yapmadınız şimdi neyle yapacaksınız? Zihniyet aynı kadrolar aynı sadece belediye başkanı değişerek mi yapacaksınız? İnsanları neden kandırıyorsunuz? Bu zihniyetin Sinop’ta, böyle işleri yapacak ne vizyonu ne misyonu ne de böyle bir derdi var.’’ Diye konuşmasını sürdüren Baltacı, yöneticilerin trafiği görmemesine değinerek ‘’işte önce bunları dert edinmek lazım sonra liyakatlı bir ekiple çözmek lazım.’’ Dedi.

‘’Belediye Başkanımızın  giderayak 35 kişiyi işe aldığı söyleniyor. Hangi kritere göre aldınız? Kimleri işe aldınız?’’ diye sözlerini sürdüren Baltacı, ‘’Kabiliyetli, liyakatlı insanlar görev almadıkça, işi bilene vermezseniz bir 30 sene daha bu sorunları konuşacağız. İşte tam da bunun için adayız!’’ dedi. Baltacı; ‘’Bunu Nazım Maviş’e soruyorum, bunu belediye başkanımıza da, bunu Çevre ve Şehircilik Bakanı’mıza da soruyorum; Sinop’un millet bahçesi meydan projesi adı altında meydan düzenlemesindeki ilk proje şuan da ki proje aynı mı? ’’ diye sordu.

‘’Yeşil olacak olan meydan projesi rant projesine dönüşmüştür.’’ Diyen Barbaros Baltacı, röportajında örnek de verdi. ‘’Çok net söylüyorum, hayatımda görmediğim iş adamı Osman Ör eski oteli aldı bu iş adamından burası yeşil alan diye alınan ve hiçbir şey yaptırılmayan yerde şu anda bir sürü ticari işletme ve yapılar yapıldı. Madem yeşil alan olacaktı bu binalar bu işletmeler orada işi ne. Yeşilden bahsedenler Sinop’u daha fazla betonlaştırdı. Biz geldiğimizde Sinop’u yeşille buluşturacağız . Daha sonra Yapılan bütün işletmeler kaçaktır ve TOKİ’ninprojesinde yoktur.’’ Diyerek ortada haksızlık ve adaletsizlik olduğunu, eşe dosta imtiyaz sağlanmaması gerektiğini söyledi.

Son olarak ‘’Sinop’ta iki parti yok. Toplumu ve insanların bu şekilde sıkıştırmayın ‘Başka Sinop Mümkün’ diyerek sözlerine devam eden Baltacı, ‘’Ak Parti’de her dönem beş altı meclis üyesi vardı. Allah aşkına bana birisi çıksın desin ki; Ak partili meclis üyeleri yanlış olan şu projeye itiraz ettiler ve Sinop için hangi projeyi kamuoyuyla paylaştılar. Ha CHP ha Ak Parti. Kimseyi kandırmayın, fark yok. Sinoplu bu iki kutuptan da bıktı. Sinop’u ve Sinoplu’yu sadece iki partiye mahkum etmek çok yanlış. Anlatmak isteğim şu, Ak Parti ve CHP zihniyetiyle bu işin olmayacağı belli. 1 Nisan sabahı Sinop’u Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştıracağız, Sinop için Sinoplular için bunu yapacağız’’ diye konuştu.

Aday olduğu andan itibaren Sinopluların büyük teveccühü ile karşılaştığını ifade eden Barbaros Baltacı 1 Nisan’da önce Allah’ın izni sonra Sinop halkının desteği ile belediye başkanı olacağını belirterek kendisine gösterilen ilgi alaka ve teveccühe teşekkür etti.

9 Şubat 2024 Cuma Akşamı Sinop Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Saadet Partisi Aday Tanıtım Toplantısına tüm Sinopluları davet eden Barbaros Baltacı, 31 Mart’ta Sinop’u Milli Görüş Belediyeciliği ile buluşturacaklarını kaydetti.

Haber: Okan Uçar
 

Editör: Mustafa Usta