Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop'ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla ile bir araya geldi.

Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in yanı sıra, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, Sinop Üniversitesi Genel Sekreteri Şenol Metin, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı, yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ilk olarak gelecekte açılması planlanan fakülte, meslek yüksekokulu, bölüm ve programlar hakkında bilgiler verdi. Özellikle mühendislik alanına büyük önem verdiklerini belirten Taşdemir, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin yeni binasının yükselmekte olduğunu ve Mimarlık Bölümü ile Elektrik Mühendisliğinin öğrenci alması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Sinop’a Sağlık Alanına Önemli Katkı

Türkiye’nin en yüksek yaşlı nüfus oranına sahip şehrinde bulunan Sinop Üniversitesi, insana duyarlı bir yaklaşım sergileyerek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı'na bu yıl öğrenci almaya başlıyor. Bu program ile yaşlı bakımı alanında nitelikli profesyoneller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Diş Hekimliği Fakültesi için Çalışmalar Sürüyor

SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI

Rektör Taşdemir, Diş Hekimliği Fakültesi kurulumu için çalışmaların sürdüğünü de belirtti. Bu fakültenin açılmasıyla birlikte, Sinop Üniversitesi sağlık alanındaki eğitim kapasitesini ve hizmet yelpazesini genişletecek.

Tematik Yüksekokul Çalışmaları

Erfelek Meslek Yüksekokulu’nun tematik bir yüksekokul olarak planlanması üzerine çalışmalar devam ediyor. Bu yüksekokul açıldığında belirli bir temaya odaklanarak öğrencilerin belirli alanlarda uzmanlaşmasını sağlayacak.

Rektör Taşdemir, 10 Ayı Değerlendirdi

Taşdemir, konuşmasının devamında göreve atandığı 10 aylık süreçte yapılan çalışmaları değerlendirirken, Sinop Üniversitesi’nin gelecek hedeflerini de anlattı. Bilimde, sanatta ve sporda şehri ile iç içe olan bir üniversite olmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, bilim üreten ve ürettiğini transfer eden paylaşımcı bir üniversite olmanın önemine değindi.

Bilimsel Etkinlikler ve Paylaşımlar

10 ay içerisinde çok sayıda Sempozyum ve çalıştaylar düzenleyerek Sinop’un önemli gündem maddelerini kamuoyunun bilgisine sunduklarını belirten Taşdemir, Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarını Sinop Üniversitesi’nde ağırladıklarını ve bu sayede bilimsel paylaşımları artırdıklarını söyledi. Bu etkinliklerin Sinop Üniversitesi’nin bilimsel katkısını ve kamuoyuyla olan etkileşimini güçlendirdiğini ifade etti.

Editör: Mustafa Usta