Sinop’ta, "100. yılında “Cumhuriyet için pedallıyoruz" etkinliği gerçekleştirildi.

 Sinop Valiliği öncülüğünde, Sinop İl Özel İdaresi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Sinop Akliman sahil yolu üzerinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Akliman sahil yolu üzerinde bir araya gelen vatandaşlar, Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın start vermesiyle harekete geçti. Buradan harekete geçen bisikletliler, varış noktası Hamsilos Tabiat Parkına kadar bisiklet sürdü. Etkinlik burada süren yarışma ve bisiklet gösterileri ile devam etti. Yavaş bisiklet sürme yarışmasında 1. olan Nuri Erdinç Özberk’e Vali Yardımcısı Abdullah Şahin tarafından ödülü takdim edildi.

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, yaptığı konuşmada, “Sizler bugün çocuklarınızla, ailelerinizle, genciyle, yaşlısıyla erkeğiyle kadınıyla, Sinoplu hemşerilerimiz olarak programımıza teveccüh gösterdiniz. Bu özel ve güzel günde bizleri yalnız bırakmadınız. 100 yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetinin bekası için canlarını hiçe sayarak şehit olmuş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anarken sözlerimi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle bitirmek istiyorum: “Cumhuriyeti bizler kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz.” Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun” dedi.

Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, burada yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetin 100. yılında 100 etkinlikle Sinop’ta faaliyetlerimize devam ediyoruz. Burada da “100. Yılda Cumhuriyet için pedallıyoruz” etkinliğinde Özel İdaremizin koordinesinde bu çalışmayı tamamlıyoruz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ’NDE CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞECEK SİNOP ÜNİVERSİTESİ’NDE CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞECEK

Etkinlik Hamsilos Tabiat Parkı'nda Türk bayrağı açılarak hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu. Düzenlenen etkinliğe Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Demir, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ak Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Ak Parti Sinop İl Genel Meclisi üyesi Fatih Özçelik ve vatandaşlar katıldı.

 İHA

Editör: Mustafa Usta