SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DEMİREL’DEN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DEMİREL’DEN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI



Sinop’ta yaşayan Atilla Korkmaz, kendi yaptığı naylonlu mantolama sistemi sayesinde fidanlarını soğuktan koruyor.

Sinop’ta yaşayan Atilla Korkmaz, Mertoğlu köyünde yaptığı naylonlu mantolama sistemi sayesinde mandalina ve limon fidanlarını soğuktan koruyor. Ayrıca Korkmaz, ağaçların su ihtiyacını da yaptığı sistemle düşürüyor.

Atilla Korkmaz, gerçekleştirdiği sistem ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sinop ili Karadeniz bölgesinde olduğu için kışları çok soğuk geçen bir il. Bizim de köyümüzde bulunan bölgede yaklaşık olarak 50 santimetre kar oluyor ve don yapıyor. Mandalina ve limon gibi narenciye ürünleri de dondan etkilendiği için bu soğuk aylarda fidanların her birine naylon sistem yapıp örtü altına alıyorum. Bu sayede fidanlar korunmuş oluyor. Yaptığım sistemin iskeletini kavak ağacından yaptım. Naylonu ise sera naylonu olarak kullanıyorum. Bu sistem bu şekilde yaklaşık 10 yıl dayanıyor. Denemek isteyen herkes denebilir. Bu sistemle çok güzel verim alıyorum.” Dedi.
 

Editör: Mustafa Usta