Yasakların sona ererek denizlerde av sezonunun başlamasına sayılı günler kala Sinoplu balıkçılar son hazırlıklarını yapıyor.

HUZUR VE GÜVENİN ADRESİ; KARAKUM SOSYAL TESİSLERİ HUZUR VE GÜVENİN ADRESİ; KARAKUM SOSYAL TESİSLERİ

Türkiye balıkçılığının yüzde 7,5'u, Karadeniz balıkçılığının da yüzde 35'inin yapıldığı Sinop'ta balıkçıların av yasağının sona ereceği 1 Eylül için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Balıkçılar tamir ve son ağ bakımlarını sürdürüyor. ‘Vira Bismillah’ demeye hazırlanan Sinoplu balıkçılar Perşembeyi Cumaya bağlayan gece denize açılacak.

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Namık Ünlü, bu sezon umutlarının palamuttan yana olduğunu belirterek; “Heyecanla bekliyoruz. Biraz buruk bir heyecanla hazırlıklarımızı yapıyoruz, tayfamız geldi.1 Eylül’de denize çıkacağız. Palamut ilk önceliğimiz ama palamut denizde bu sene çok az gözüküyor. Tabi umudumuz palamuttan sonra hamsi, istavrit, lüfer, çinakop gibi balıkların peşine gideceğiz. Tabi nasibimizi arayacağız. Bunun yanında tabi en büyük sıkıntımız akaryakıt. Fiyatlar çok yükseldi. Giderlerimizde yüzde 100’le yüzde 200 arası bir artış var geçen seneye bakarak. Buda bizi çok düşündürüyor. Tuttuğumuz balığa inşallah yansır diye umut ediyoruz ki yansıması lazım tabi ki denizde balık tutarsak. Oda arz talep meselesi. Az balık olduğunda balık çok para ediyor, çok olduğu zaman biraz fiyatlar aşağıya düşüyor. Balık bol olsun ki bizde sürümden kazanalım. Halkımızda bol bir balık tüketimine gitsin. Bu bize de etken oluyor balığımız satılıyor. Kimse yemezse kimsenin alım gücü olmazsa balıklar satılmazsa tabi ki fiyata yansıyor fiyatlar düşüyor, fiyatların düşmesi bizi olumsuz etkiliyor.1 Eylül’den sonra tüm arkadaşlarımıza kazasız belasız bir sezon diliyorum.” İfadelerine yer verdi.


 

Editör: Mustafa Usta