Sinop İl Müftülüğü görevini yürütürken, Diyanet İşleri Başkanlık Müftülüğüne tayini çıkan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, onuruna verilen veda programında Sinop İl Müftülüğü personelleri ile bir araya geldi.

Sinop din görevlilerince organize edilen veda programında konuşan İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel “Sizinle hizmet ettiğimiz bu kısa zaman dilimi, zevkle ve huzur içerisinde görevimizi ifa ettiğimiz bir vakitti. Alaaddin Camii karşısında binanın Gençlik Merkezi olarak açılması, TDV Yayınevi’nin hizmete girmesi, yatılı kız, erkek hafızlık Kur’an Kurslarında yemekhane, mescit ve iç tefrişatının yapılarak öğrencilerin hizmetine sunulması, 4-6 Yaş Kur’an Kurslarına yenilerinin eklenerek diğerlerinin bakım onarımının yapılarak hizmete açılması, Sinop’a yaptığınız hizmetlerin bazıları olarak zikredebiliriz. Sinop’umuz için çok güzel hizmetlerin altına imzanızı attınız ve her zaman Sinoplular sizleri hayır dualarla yâd edeceklerdir. Cenab-ı Hak bundan sonraki görevlerinizde sağlık sıhhat afiyet içerisinde daha güzel hizmetler yapmaya sizleri muvaffak kılsın.”Dedi.

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, ile huzurlu bir çalışma ortamı oluştuğunu  beyan eden  İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman sözlerine şöyle devam etti. “Hocamın çalışma stili ve deneyiminden çok istifade ederek, idarecide bulunması gereken evsafların ne olduğunu daha iyi kavrama fırsatı bulduk.İl Müftüsü hocamıza bundan sonraki görevlerinde başarılar dilerim.”dedi.

Söz alan diğer görevlilerin güzel hatıra, tespit ve temennilerinin ardında programı organize eden din görevlilerine teşekkür eden İl Müftüsü Düzgüney, sözlerine şöyle devam etti. “Programa katılanların güzel dileklerini dinledim. Çok memnun oldum. Ben ilk geldiğim zaman Alaaddin Camiinden kürsüde de söylemiştim. Ben, tüm Sinopluların sevgisine, mahabbetine talibim diyerek göreve başlamıştım. Bir yerdeki topluluğun sevgisine talip olan kimse o topluluk için hizmet etmek ile mükelleftir. Bizim bulunduğumuz bu makamlar, adeta bir bayrak yarışıdır. Bayrak yarışında  teslim almış olduğunuz bayrağı daha ilerilere götürmek için gayret etmenizi gerektirir. Ama şunu da göz ardı etmememiz gerekir. Bu yapılan hizmetler bir kişinin münferiden yapacağı işler değildir. Bu bir ekip işidir. Bu hizmetleri sizlerle birlikte hep beraber başardık. Cenab-ı Hak’ta bizleri muvaffak kıldı. Birlik beraberliğin bulunduğu yerde hizmet bereketlenir, muvaffakiyet hasıl olur.”dedi.

Akabinde Sinop İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel’in İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’e Sinop din görevlileri adına Sinop’a özgü kotra hediye etmesinin ardından çekinilen hatıra fotoğraflar ile program sona erdi.

HUZUR VE GÜVENİN ADRESİ; KARAKUM SOSYAL TESİSLERİ HUZUR VE GÜVENİN ADRESİ; KARAKUM SOSYAL TESİSLERİ

 

Editör: Mustafa Usta