Havaların soğuması ile birlikte hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar soluğu aktarlarda alıyor.

Gribal enfeksiyonlara yakalanan vatandaşlar hastalıklardan korunmak için soluğu aktarlarda alıyor. Bitki çaylarına ilginin arttığını belirten Aktarlar, vatandaşların en çok ilgi gösterdiği küp şeker şeklinde ki doğal çaylar olduğunu belirttiler. Hastalıklardan korunmak için çeşitli bitkilerin karışımıyla oluşturulan kış çaylarına ilginin arttığını belirten Aktar Bahar Altın, özellikle Atom çayının ilgi gördüğünü belirtti. Sinop’ta uzun yıllardan bu yana aktarlık yapmakta olan Bahar Altın, Sinoplu vatandaşların özellikle kış aylarında bitki çaylarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Vatandaşlara hastalıklardan korunmak için kış çayları öneren Şifa Aktar işletme sahibi Bahar Altın; “Malumunuz bildiğiniz gibi kış aylarına girdik. Hastalıklar başladı. Müşterilerimizin hasta olmasını istemeyiz fakat kış aylarının gelmesiyle rahatsızlananlar bize geliyorlar. Bizler de bu noktada kendilerine kış aylarına özgü vücut dirençlerini artıracak, öksürüğü önleyecek, bronşit, baş ağrısı ve vücut yorgunluğu ile ilgili rahatsızlıkları giderecek ürünlerimizle onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız ya kendi listeleri ile veya bizim tavsiyelerimiz doğrultusunda bitki çaylarını kullanıyorlar. Kış aylarına has zencefilimiz, zerdeçalımız, hatmi, ıhlamur gibi ürünlerimiz var bunlara ek olarak da vatandaşın daha kolay kullanması için küp şeker şeklinde sıcak suya eritilerek hazırlanan çaylarımızı müşterilerimize sunuyoruz. Birde Boğaz ağrısını hafifleten, Solunum yollarında oluşan tahrişi gideren, Öksürüğe iyi gelen, İlaç kullanımı azaltan boğaz pastili genel olarak tüketilen ürünlerimizdendir. Yine bu bitkiler hem bizim hem doktorlarımızın tavsiye ettiği bitkilerdir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirsin, soğuk algınlığından, gripten, nezleden, astım ve bronşitten korusun diyen vatandaşlarımız yıl boyu bu tür bitkileri kullanıyor. Özellikle bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için bir arı sütü, polen oldukça sık tercih ediliyor. Biz de bunun yanı sıra keçiboynuzu, çam kozalağı pekmezi, üzüm pekmezi ve dut pekmezini öneriyoruz. Herhangi bir tehlikesi ve vücuda zararı olmayan bitkilerimizdir. Bitkilerimizin görevi vücuttaki yorgunluğu giderip hastalığı ter ile dışa atmasıdır. Rahatsızlığın durumuna göre müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlaç kullanarak hastalıklarına çare bulmaya çalışan ancak şifalı bitkileri kullanmayı da ihmal etmeyen vatandaşlar bu mevsimlerde en çok zencefil, zerdeçal, çörekotu, ada çayı, ıhlamur, karanfil, papatya gibi bitkileri satın alıyor. Çok sayıda doktor, hemşire, eczacı müşterim var. Modern tıp, alternatif tıbbı tanıdı artık. Bunlar gerçekten faydalı şeyler. Tabi ki vatandaşlarımız öncelikle doktorları dinlesin, daha sonra bizi tercih etsinler.” şeklinde konuştu.

KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

 

Editör: Mustafa Usta