Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını ziyaret etti.

Sinop Şehit Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Yapay Sulak Alan Tasarımı Ve Biyolojik Arıtma projesinin çiftçilere örnek olması için Sinop İl Özel İdare Müdürlüğünde sergilenmesini istedi.

Sinop Şehit Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan, ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada, “Sinop Valimiz bugün bilim fuarımıza katıldı ve Yapay Sulak Alan Tasarımı Ve Biyolojik Arıtma projesi dikkatini çekti. Sayın valimiz, projenin çiftçilere örnek olması açısından Sinop İl Özel İdare Müdürlüğünde sergilenmesini istedi. Kendisi ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yapay Sulak Alan Tasarımı Ve Biyolojik Arıtma projesinin amacı:

Çalışmamızda su sümbülü (Pontederia crassipes ) bitkisinin filtrasyon ve absorbsiyon özelliklerinden faydalanarak; enerji ihtiyacının ve maliyetin daha düşük olacağı, evsel atık su, tarım ilaçları, petrol, ağır metal vb. kirlilik etkenlerinin sulardan giderimine alternatif olarak kullanılabilecek yatay ve serbest yüzey akışlı hibrit bir yapay sulak alan tasarlamak amaçlanmıştır.

KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ KARPUZ SATIŞI İÇİN İZİN VERİLMEYEN VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ


Fuara, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ın yanı sıra, Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Taşdemir, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci katıldı.

D64C0Ed8 Beb6 48B0 8432 2489F42C3E47B5E33797 4877 4553 97Bf E882Fcb07B4E

 

Editör: Mustafa Usta