Hava şartlarının olumsuz olmasına rağmen ilginin büyük olduğu panayır bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Karakucak güreşleriyle başlayan etkinlik güreş severlerin ilgi odağı olurken, fiyatların uygun olmasını fırsat bilen vatandaşlar alışveriş tezgahlarını şenlendirdi. Sinop dışında, Bafra, Trabzon, Ordu, Samsun ve Kastamonu’dan da esnafların stand açtığı panayırda, Sinop esnafının büyük kısmı da panayıra destek verdi.

Bektaşağa panayırı her yıl Balıkesir ve İzmirden gelen Roman vatandaşlarda renklilik kazanırken, halka atma, bul kazan, tüfek atma, penaltı atışları gibi oyunlar Romen vatandaşlarca kurulan çadır ve stantlarda müşteri buluyor.

Kuruyemiş çeşitlerinden Sırık Kebabına kadar birçok yiyeceğe de ev sahipliği yapan panayırda, bir çok ürünü normal piyasa fiyatının çok daha altında satın almak mümkün.

1946 yılından bu yana geleneksel hale gelen Bektaşağa panayırının olmazsa olmazı haline gelen dizgi kestane ve keçiboynuzu bu yılda vatandaşların ilgi odağı oldu. Dizgi kestane ve keçiboynuzu denildiğinde Bektaşağa şenlikleri aklımıza geliyor diyen vatandaşlar, bu yılda simge haline gelmiş yiyecekleri satın almayı ihmal etmedi. 

Panayır boyunca dışarıdan gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığını belirten Bektaşağa Köyü Muhtarı Ercan Göçgün, bu tür etkinliklerin toplumların birlik ve beraberliğine de katkı sağladığını söyledi. Göçkün; "İki gün boyunca devam eden ve her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Bektaşağa Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da çok hareketli geçti. Hıdırellez şenliklerine çevre il ve ilçelerden esnaf ve vatandaşlarımız katıldı. Şenliğimize ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Muhabir: TE Bilisim