İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinop’un Ayancık  ilçesinde yaşanan sel felaketinde kaybolan 6 vatandaş için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı. Bakan Soylu, namazın ardından ailenin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde 71 vatandaş hayatını kaybetti, çok sayıda iş yeri ve ev zarar gördü. Selde kaybolan Kastamonu'dan 9, Sinop'tan da 6 vatandaştan 3 aydır haber alınamıyor. Afet bölgesinde kaybolan ve tüm aramalara rağmen hala bulunamayan 6 kişi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Sinop’un Ayancık ilçesinde Sahil Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından selde kaybolan ve hala haber alınamayan 25 yaşındaki Faruk Adak, 7 yaşındaki Alperen Demirbaş, 26 yaşındaki Muhammet Demirkol, 6 yaşındaki Melike Demirkol, 66 yaşındaki Şükrü Özdemir, 21 yaşındaki Hayrettin Demirbaş için dualar edildi.

BAKAN SOYLU VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Gıyabi cenaze namazının ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bakan Soylu, hayatını kaybeden ve bulunamayan vatandaşların aileleri ile sohbet ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Öte yandan, kayıp vatandaşların bulunabilmesi için arama çalışmaları devam ediyor.  

 

 

Editör: TE Bilisim