SAADET PARTİSİ BAŞKANLARINDAN GAZETEMİZE ZİYARET SAADET PARTİSİ BAŞKANLARINDAN GAZETEMİZE ZİYARET



Bağımsız Sinop Belediye Başkanı Fatih Şanlan, “Sinop halkını duyarlı olmaya davet ediyorum ve Çevre felâketi haline gelen bu sorunları göz ardı eden Siyasi çetelere 31.Mart 2024 seçimlerinden önce ayaklarına kadar gelen CHP zihniyetinin temsilcisi olanların yüzlerine vurmalarını istiyorum. Çözüm üretip bu sorunların sonuçlarını ortadan kaldırmak istiyorum. Derin deşarj ile bu kanalizasyon suyu denizin en az 2 km açığına verilebilir ve Tuzlu su bu pis kokan suyu yok eder.” Dedi.

Bağımsız Sinop Belediye Başkanı Fatih Şanlan, Sinop’un kanalizasyon sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şanlan, şu ifadelere yer verdi.

“Sinop Liman girişinden lağım denize direk salınıyor. Burası Sinop merkez göbeğinde. Peki bu sorunlar nasıl giderilir? Toplama merkezine gelen şebeke hattı Pompa ile tahliye edilerek Pazaryeri atık toplama merkezine gidiyor ve ardından denize direk salınıyor. Pazaryeri lağım kokusu ile kalmıyor ve ağır bakterilerin sahilden yükselerek insanların üzerine, ürünlerin üzerine nemli hava ile inmesi ile sağlık açısından facia ile sonuçlanıyor. Sinop halkını duyarlı olmaya davet ediyorum ve Çevre felâketi haline gelen bu sorunları göz ardı eden Siyasi çetelere 31.Mart 2024 seçimlerinden önce ayaklarına kadar gelen CHP zihniyetinin temsilcisi olanların yüzlerine vurmalarını istiyorum. Çözüm üretip bu sorunların sonuçlarını ortadan kaldırmak istiyorum. Derin deşarj ile bu kanalizasyon suyu denizin en az 2 km açığına verilebilir ve Tuzlu su bu pis kokan suyu yok eder. Kumkapı ve Kaleyazısı altından yine kanalizasyon atıkları denize direkt akıtmaktadır. Yine yapılması gereken bu atıkların kontrollü bir proje ile açığa vermekten başka çaresi yoktur.” Dedi.

Editör: Mustafa Usta