Türkiye’nin en kuzeyinde bulunan Hamsilos koyunda amatör balıkçılar balık tutmanı keyfini yaşıyor. 

Yeşili ve mavisiyle insanı cezbeden Hamsilos koyu, amatör balıkçıların cazibesi haline geldi. Amatör balıkçılar Hamsilos koyunun manzarasıyla balık tutmanın keyfini yaşıyor.

Amatör Balıkçı Celil Aksan, her gün Hamsilos koyuna geldiğini belirterek; “Burada malzeme tedarik ediyorum ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyorum. Balık tutuyoruz. Burası gerçekten mükemmel bir yer. Türkiye’nin nadir yerlerinden birisi burası. Deniziyle, havasıyla herkesin burayı görmesini isterim. Çok güzel yerlerimiz var ama insanlarımız buranın değerini bilmiyorlar. Biz burada her gün çöp toplamak zorunda kalıyoruz. Bu en büyük sorunlarımızdan birisi. Özellikle ıslak mendiller en büyük tehlike. Lütfen bunları atmayın. Çünkü bunlar geleceğimizin en büyük tehlikesi. Çocuklarımıza temiz çevre bırakalım. Şuan oltalara istavrit, mezgit arada da tirsi geliyor. Palamut maalesef daha uğramadı. İnşallah yakın bir zaman da onu da bekliyoruz. Şuan çok güzel istavritimiz var. Mezgit balığımızda harika.” Dedi.

SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DEMİREL’DEN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DEMİREL’DEN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Amatör balıkçı Ekrem Yüksel ise; “Şuan istavrit var, başka bir şey yok. Deniz soğuğu yaptığı için palamut ve çinekop yapması lazım. Bu sene biraz randımansız. Randımansız olduğu için ara ara istavritler var. Şuanda istavrit bekliyoruz. İnşallah gelirse tutacağız. Dün akşam vardı. Dip soğuğu olduğu için bu sene balık biraz randımansız. Geçen sene iyiydi. Palamut ve çinekop iyiydi. Bu sene zayıf.” İfadelerine yer verdi.

 

Editör: Mustafa Usta