Sinop’ta Belediye Başkan Adayları belli olmaya devam ediyor.  Bu kapsamda AK Partinin adayı da Yakup Üçüncüoğlu oldu.

7 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın aralarında Sinop’un da olduğu, İstanbul ve bazı büyükşehir belediye başkanı adaylarını açıklaması bekleniyor.

Aday adaylığı çalışmalarının haftalardır devam ettiği Adalet ve Kalkınma Partisinde (AK Parti) adaylar netleşmeye başladı. Haftalardır Türkiye’nin dört bir yanında aday adaylığı başvurularını yapan isimleri değerlendiren AK Parti’nin aday belirleme çalışmasında sona gelindi. 4 aday adayının yarıştığı Sinop merkezde AK Parti, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu'nu 31 Mart Yerel seçimleri için aday olarak belirledi. Yakup Üçüncüoğlu, 7 Ocak tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısına katılacak.

Üçüncüoğlu'na aday tanıtım toplantısına daveti; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz saat 17:00'da bizzat telefonla arayarak yaptı.

YAKUP ÜÇÜNCÜOĞLU KİMDİR?

15 Eylül 1967′ de Sinop’ta doğan Üçüncüoğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamlamıştır. Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünde eğitim görmüştür.

SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI SİNOP’TA DOLMUŞ İLE ARAÇ ÇARPIŞTI: 1 YARALI

Sinop’ta uzun süre esnaflık yaptı. Gençlik yıllarından itibaren spor ve sosyal hayatla iç içe bir yaşamı tercih etti. Bir süre Bilardo Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halen de bir çok spor federasyonunda üst kurul delegeliği görevini yürütmektedir. Çeşitli kulüplerde sporcu ve yönetici olarak bulundu, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almaktadır.

Türk Kızılay’ı Sinop Şubesi, Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesi gibi önemli bir çok sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulundu. Halen Sinop Gençlik Spor Kulübü  ve Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği Başkanlığını yürütmektedir.

1989 yılından itibaren siyaset hayatına başlamış, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) teşkilat başkanlığı ve il başkanlığı görevinde bulunmuştur. AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği Siyaset Akademisini başarıyla bitirdi. 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Sinop İl Genel Meclisi Üyesi seçildi.

Yakup Üçüncüoğlu evli ve 3 çocuk babası.

Editör: Mustafa Usta