DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, SİNOP'TA; “FİLİSTİN’DE, GAZZE’DE ZALİM SİYONİSTLER MÜSLÜMANLARI KATLEDİYOR. BUNA KİM ENGEL DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, SİNOP'TA; “FİLİSTİN’DE, GAZZE’DE ZALİM SİYONİSTLER MÜSLÜMANLARI KATLEDİYOR. BUNA KİM ENGEL

AK Parti Belediye Başkan A. Adayı Güngör Azim Tuna, yayımladığı video ile kentin sorunlarına değindi ve bu sorunların nasıl çözülebileceğini konusunda bilgiler verdi.

Sinop 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’den A. Adayı olan vali Güngör Azim Tuna, toplumla buluşmalarına devam ederken, diğer taraftan da kentin sorunları ile ilgili çözümlerini vatandaşlarla paylaşıyor. Yayımladığı video ile kanalizasyon problemine dikkat çeken Güngör Azim Tuna; “Hemşehrilerime buradan selam olsun diyorum. Sinop’umuzu biricik kılan özelliği nedir? Şu eşsiz sahilleri, denizi, yeşil güzellikleri bizim böyle hassasiyet ile korumamız gereken özellikleri. Peki Sinop’umuzun kronik sorunları var bunların bir tanesi alt yapı. Özellikle bu şehrin kanalizasyonunun arıtılması ile ilgili bir sorun var. Hem bir tarafta ‘özenle korumamız gereken bir denizimiz var’ diyoruz ama bir taraftan da maalesef onu muhatap ettiğimiz bir muamele var. Bunun üstesinden şu ana kadar gelememişiz, çözememişiz. Yani biyolojik arıtmadır, bununla alakalı diğer mevzulardır. Bunun artık bugünün teknolojisi ile bugünün imkanlarıyla daha önce de bahsettiğimiz gibi ülkede birçok sorunun üstesinden gelmiş, birçok şehre çok büyük hizmetler yapmış hükümetimizin alt yapı imkanları var. Sinop’umuza da çok güzel yatırımlar yapıldı bu arada bunu kimse inkar etmiyor zaten ama bundan sonra daha fazla bir pozitif ayrımcılık yaparak yani bu mutlu bir şehirde yaşadığını düşünen insanlara hakkettiği bir katkıyı yapması gerekiyor. Bunun için aslında yapacağımız çok fazla bir şey yok. Birlik, beraberlik ile iyi kontrol edilebilen bir güç ile Sinop’umuzu hakkettiği yere aslında getirmek çok kolay çok mümkün. Bu sorunları biliyoruz, bu şehirde yaşayan binlerce insanın şu anda içindeki sokaklar, caddeler buralarda yağmur yağdığında olsun, ne gibi alt yapı sorunları ile karşılaşıyoruz. Eski bir alt yapı var. Bunun yenilenmesi gerekiyor bir taraftan. Yeni açılan mahallelerimiz var, gittiğin zaman biz şehre bağlandık, Sinop’la eklemlendik ama bir şey görmedik diyorlar. Doğru haklılar. Ne kanalizasyon anlamında bir alt yapı yapılmış her taraf foseptiklerle idare ediliyor. Bu şehre yakışmıyor. Diğer taraftan öbür problemleri henüz çözülmemiş. Ona da inşallah daha sonra değineceğiz ama alt yapıyla ilgili olarak bu şehrin kronik sorunlarının çözülmesi anlamında hızlı bir icraata ihtiyaç var. İnşallah sizlerle birlikte vakti zamanı geldiğinde bu sorunların üstesinden hızlı bir şekilde gelme noktasında kararlı olduğumuzu ben buradan ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile daha temiz bir Sinop için daha temiz bir şehir için birlikte yol yürümeye varız diyoruz. Vakit Sinop’a hizmet vakti, vakit Sinop’un hakkettiği hizmeti alma vakti.”

Editör: Mustafa Usta