DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ, SİNOP’TA DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ, SİNOP’TA

AK Parti Sinop Belediye Başkan A. Adayı Güngör Azim Tuna, kapalı Pazar yerinde esnaf ve vatandaşları ziyaret edip ardından, kentin çöp sorunuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Tuna, halk pazarında gerçekleştirdiği ziyarette, esnafların hal ve hatırlarını sordu. Vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Tuna, Pazar yerinin daha modern bir hale getirilmesi gerektiğini işaret etti. Tuna, ziyaret sonrası kentin çöp sorununa da değinerek, Sinop’un bir pırlanta olduğunu ve çakıl taşına dönüştürmeye gerek olmadığını vurguladı.

“SÜREKLİ SAHADA OLACAĞIZ”

Güngör Azim Tuna; “Bugün Sinop Pazar esnafı ile birlikteyiz. Geleneksel pazarımızda insanlarımız alışverişini yapıyor. Esnafımız birazcık düzensizlikten şikayetçi. İnşallah daha güzel, modern bir Pazar yeri projesiyle önümüzdeki dönemde Sinop tanışmış olacak. Yeri gelmişken temizlik sorununa da değinmek lazım. Burası çok değerli bir alan ve çöplerin alınması konusunda bir yetersizlik var. Bu konuda şikayetler var. Turizm sezonunda bu anlaşılabilir bir ölçüde ama gördüğümüz kadarıyla turizm sezonu da aşan on iki aya yayılan bir yetersizlik söz konusu. Bir belediye dediğiniz zaman temizlik işlerinin olmazsa olmaz olması lazım. Bu konuda hiçbir mazeret kabul edilemez. Trafik sıkışıklığı, vatandaşların vurdumduymazlığı veya çöpleri yere atması bahane gösterilerek onlar suçlanarak bu konuda bir bahane gösterilemez.”

“ÇÖP DİYE BİR SORUNUMUZ OLMAZ”

Kendisinin her zaman sahada olacağını ve işini yapacağının dile getiren Tuna, sözlerine şu şekilde devam etti; “Eğer biz saha da sürekli olursak ve işimizi yaparsak çöp diye bir sorunumuz olmaz. Temiz bir şehrimiz olur. Bu gerek sahillerimiz için geçerli gerek şehir içinin farklı noktaları için geçerli. Sürekli alanda olacağız vatandaş bizi çalışanlar ile birlikte görecek. Nüfusun az olduğu zamanları özellikle tercih ederek çöplerimizi sürekli alacağız ki çöpler konteynerler da birikmeyecek. Çöpleri konteynerler da biriktirmek bekletmek marifet değil. Bunları sürekli düzenli almak lazım. 30-40 kişi ile çöp toplamak tabiki çok zor. Bunu sürekli düzenli olarak yaparsanız, bu şekilde mümkün. Bizim bu şehri önemsememizle, biraz daha buraya özen göstermemizi, koruma gayretimizle alakalı bir husus. Yani elimizde bir pırlanta var. Biz bunu maalesef çakıl taşı haline getiriyoruz.” diye konuştu.

Editör: Mustafa Usta