Sinop kalesinin altından geçmek isteyen yük tırları zaman zaman kale altında mahsur kalıyor. Vatandaşlar yetkililere seslenerek bu tür olayların yaşanmaması için kalenin birkaç metre gerisine uyarı levhaları konulması istiyor.

Geçtiğimiz günlerde saman yüklü bir tırın Sinop kalesinin altından geçemeyerek mahsur kaldığını gündeme taşımıştık. Mardin’den Sinop’a gelen saman yüklü tır 4 metre 35 santimetre yüksekliğe kadar araçların geçebildiği kalenin altından mahsur kalmıştı. Polis ekiplerinin yönlendirmesi sonucu tır kalenin yanında bulunan otoparka çekilerek samanın bir katının ayrı bir araca alınmasının ardından yoluna devam edebilmişti. Haberimizin ardından mahalle sakinlerinden bazı vatandaşlar bu bölgede zaman zaman bu tür olayların yaşandığını belirterek yetkililerden uyarıcı tabela asılmasını istedi.

 

Konuyla ilgili gazetemiz muhabirlerine açıklamada bulunan vatandaşlar:” daha bir hafta önce buradan bir saman yüklü tırın geçemeyip kaldığı haberini okuduk. Bu tür olaylar sürekli olmuyor ancak zaman zaman böyle olaylar oluyor. Bu konuda bir önlem almak lazım. Sinop’ta yaşayanlar o yolu bildiği için yüksek araçlar geçmiyor. Ancak şehir dışından gelen araçlar kalenin altındaki uzunluğu bilmez. Bunun için kaleye gelmeden bir uyarıcı bir levha asılsa çok iyi olur.

Editör: TE Bilisim