Kalp ve damar hastalıklarına karşı, akciğer problemlerine karşı önerilen Fırıncık Armutu pekmezi, kahvaltı sofralarının da başköşesinde yer alıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde tüketilen fırıncık armutu pekmezi, farklı yöntemlerle üretiliyor. Sinop Kapalı Pazar yerinde Pekmez satışı yapan Eşref Yılmaz(69) yaptığı açıklamada geleneksel yöntemlerle pekmezlerini yaparak aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirtirken, kışın da pekmez tüketip şifa bulduklarını ifade etti. Satış yaptığı ürünlere dair açıklamalarda bulunan Yılmaz‘’ Doğal meyvelerden yapılmış pekmezleri satıyorum. Yine doğal meyvelerden yapılma sirkelerimde var. Pekmek olarak dut pekmezi, Kara üzüm pekmezi, Fırıncık armutu pekmezi yapıyorum. Hepsini doğal olarak kendi ellerimizle herhangi bir katkı maddesi kullanmadan üretip, sağlıklı ortamlarda kavanozlara koyuyoruz. Ben bu işi eşimle birlikte yapıyorum. Bahçemizden topladığımız ürünleri hem meyve olarak hem de pekmez haline getirip değerlendiriyoruz. Bunların yanı sıra el yapımı elma sirkesi yapıyoruz onuda bizzat eşim kendisi yapıyor. Pekmezlerin kilosu pekmeze ve kavanoza göre değişiyor. 30 Türk lirası ile 60 Türk lirası arasında değişmekte. Mesela dut pekmezi ve ekşi pekmezlerin kilosu 30 Türk Lirası. Fırıncık armutu zirve yapmış durumda ve hatta kestane balı ile yarışıyor. Fırıncık armutunun ise kilosu 150 Türk Lirası. Bu kadar pahalı olmasının sebebi gereği gibi yapmamız ve %100 doğal olması buna çok önem veriyoruz. Bu yaptığımız fırıncık armutu pekmezinin büyük şifaları mevcut. Örneğin akciğer rahatsızlığı olanlar için, Kalp ve damar hastalıklarına karşı ve birçok hastalık için genelde tercih ediyorlar. Küçük bebeklerde kan yapmasında, artırmasında faydasıda mevcut. Kısacası her derde deva.’’ Dedi.

Editör: TE Bilisim