Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Birol Aydemir imzalı belgede; "Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen araştırmalarının cevaplandırılması konusunda gösterdiğiniz işbirliği ve desteğe teşekkür eder işlerinizde başarılar dilerim.” denildi.

Konu ile ilgili TÜİK’den yapılan açıklamada, “Alandan verilerin zamanında, doğru, tam ve tutarlı bir şekilde derlenmesi, veri kalitesinin sürekli artırılması ve üretilen istatistiklerin en etkin şekilde kamuoyu ile paylaşılması, kurumumuzun en temel amacını oluşturmaktadır. Bu çerçevede, veri kaynağını oluşturan çapalayıcıların araştırmalara gönüllü katılımının ve işbirliğinin sağlanması ise büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda, alandan sürekli veri derlediğimiz iş yerlerinin çalışmalarımıza gönüllü katılımlarını teşvik etmek ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etmek amacıyla iş yerlerine teşekkür belgesi dağıtılmaya başlanmıştır” dedi.

Sinop Flah Haber Gazetesi adına belgeyi kabul eden Yazı İşleri Müdürü Zeynep Koca ve Belgeyi kabul eden Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Osman Aksu ise, TÜİKin yaptığı bu çalışmadan memnuniyeti dile getirerek, toplum menfaatine olan tüm işlerde her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim