Doğanın uyanışını ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, Sinop Üniversitesinde büyük coşkuyla kutlandı.   

SİNOP’TA 83 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ SİNOP’TA 83 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Sinop Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde düzenlenen kutlamalara Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Kutlamalarda protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Türklerin Ergenekon’dan çıkmasını temsilen örs üzerinde demir dövülerek, nevruz ateşi yakıldı. Öğrenciler ve protokol üyeleri yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Program kapsamında Sinop Geleneksel Türk Okçuluğu Derneği Üyeleri tarafın ok atışları gerçekleştirildi. Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Taşdemir ve öğrenciler, Nevruz'un simgelerinden olan boyalı yumurtaları tokuştururken, kutlamalar oyun havaları oynanmasının ardından son buldu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Taşdemir; “Nevruz biliyorsunuz Türk’ün Ergenekon’dan çıkışını temsil eder. Aynı zamanda baharın gelişini, çiçeklerin açmasını, bereket ve bolluğu ifade eden bir bayramdır. Yıllardır Türkiye Cumhuriyetlerinde hem de ülkemizde yaşanmaktadır ve bayram olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede 2009 yılından itibaren UNESCO’da Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınmıştır. Bu çerçevede Sinop Üniversitesi olarak bizler de 21 Mart Nevruz Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutladık. Bununla ilgili değerli hocalarımız, akademisyenlerimiz bilgiler verdiler, konferans yaptık. Hemen peşinden yumurta tokuşturma, ateş üzerinden atlama, ok atma ve demir dövme faaliyetlerini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle, akademisyenlerimizle, idari personelimizle ce Sinoplu misafirlerimizle, hemşerilerimizle coşkulu bir şekilde Nevruz Bayramı’nı kutladık. Bu çerçevede hem ülkemize birlik, beraberlik, barış, dünyaya huzur getirmesiyle Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.
D S C 8630D S C 8640D S C 8643D S C 8649D S C 8652D S C 8654

Editör: Mustafa Usta