Rosenheim Olayı(Ruh Tacizi)?

TOZLU RAFLARDA UNUTULAN GİZLİ GEÇMİŞ!

Dünyada bilimin açıklayamadığı iddia edilen, hala sırrını saklayan birçok olay bulunuyor. Bazıları dosyalar halinde gizemi çözülemeyen olaylar olarak saklanırken bazıları sadece dilden dile günümüze kadar gelmiş durumda. Bu gün size tarihte yaşanmış ve zamanında bazı gazete ve yayınlara çıkmış fakat konuya bir anlam getirilememiş bir olaydan bahsedeceğim,

Rosenheim yani Ruh Tacizi – Poltergeist olayı Almanya’da gerçekleşmiş bir olay. Sigmund Adam isminde ki bir avukatın ofisinde ki elektronik aletler ve lambaların kendiliğinden işlediği ve yandığı tespit edilmesiyle olay başlıyor. 
Olay Güney Bavaria eyaletindeki Rosenheim kasabasında bir avukat olan Sigmund Adam’ın yazıhanesinde olmuş. 1967 senesinde. Ofisde bulunan elektrik aletleri kendiliklerinden çalışmaya başlamışlar sonra durmuşlar ve tekrar başlamışlar. Bu arada telefonler çalmış , fotokopi makinası kendiliğinden ne olduğu anlaşılmayan nesnelerin fotojopilerini çekmiş bilgisayar devreye girmiş printer manası olamayan yazılar yazmış elektrik lambları yanıp sönmüş. Halbuki bu aletlerin hiç biri elektrik şebekesine bağlı değilmiş hepsi prizden çıkarıldığı halde bu olaylar olmuş. Bu hadise tam 5 hafta sürmüş ve bu arada telefonda 800 kere aranmış halbuki telefon ve telesekreter şebekeden sökülü durumdaymış. Bu konuşmların kimler tarafından yapıldığı anlaşılamamış. Posta müdürlüğünce dinlenen konuşma kayıtlarında bir canlı sesi olarak tespit edilen ses anlaşılmayan bir dilde bir şey anlatmaya çalışmış. Sesi spektrumu bunu bir elektrik akım sesi olmadığını fakat ısrarla birşey anlatmaya çalışan bir canlının sesi olduğunu tespit etmişler. Printerden çıkan yazılarda dünyamızda konmuşulmayan bir lisana ait olduğu ve bir mana taşıdığı ama ne olduğu anlaşılamamış . Fotokopi makinasının çektiği resimlerde yine bu dünya formlarına benzemediği görülmüştür. Sanki üç boyuttan daha fazla boyutta tabi nesnelere benzediği tahmin edilmektedir . Bütün bunların 1967 teknolojisine göre yapılması imkansız şeyler olduğunda karar verilmiş. Polis ve elektrik uzmanlar bir neticeye haftalar süren çalışmalar netcesinde varamamışlar. Bu olayı ortaya çıkarabilmek için 1967 senesinde olayların başlamasından kısa bir zaman sonra şehrin ileri gelen gazetecileri, polis dedektifleri ve Elektrik mühendislerinden bir ekip kurulmuş ve çalışmağa başlatılmış. O dönemde ekip kendisine yardımcı olması için dünyaca tanınmış Parapsikolog Prof. Hans Bender’den yardım istemiş. Bu arada Prof. Bender dünyada ilk olarak EVP elektronik parapsikolojik sesleri ses bandına kaydeden ve onlar üzerinde bir teori yayınlayan kişi. Bender, ofiste yaptığı araştırmada olayların Annemarie Schneider adındaki çalışan etrafında geliştiğini farketmiş. Yaptığı araştırma neticesinde bu olayların Parapsikolojik menşeili olduğuna ve bununda Ofisde çalışan Annemarie Schneider’den meydana geldiğini ekiplere de anlatmış.
Olaylar sadece 19 yaşında ki yeni stajyer bayan Annemarie Schneider orada olduğu zaman oluşmaktaymış. Hans Bender gayet açık bir şekilde Bayan Schneider ofisten ayağını içeri atar atmaz elektrikler yanıp sönmeye başlamakta hatta bir kenarda duran ayaklı lamba o kendisine doğru yürüdüğü zaman ışığı devamlı azalıp çoğaldığını kayıtlara geçmiş.
Bayan Schneider ile yapılan bir görüşme neticesi kendisinin işe girmeden kısa bir zaman evel bir ilişkisi yüzünden büyük bir travma ve üzüntü geçirdiği öğrenilmiş. Ayrıca kendisinin yine yakın zamanlarda “sebebi bilinmeyen“ bir nörotik kriz geçirmiş. Bu tespit üzerine bayan Schneider 15 günlük bir tatile gönderilmiş ve kendisi tatile gittiğinin ikinci günü ofiste ki bütün hadiseler son bulmuş. Tatil dönüşünde olayların tekrar başlaması üzerine kendisinin işine son verilmiş ve o tarihten itibaren ofiste bu şekilde hiç bir olay olmamış.
Daha sonra elde edilen araştırmalarda bu olayların benzerleri bayan Schneider’in evinde ve daha sonra girdiği yeni işindede aynı şekilde olduğu tespit edilmiş.
Neticede Parapsikolog Prof. Hans Bender bu olayı şöyle açıklamış, “HAP: Human agent Poltergeist – (İnsanın sebep olduğu Tacizler.) Böyle olaylara sebep oldukları çok görülmüştür, böyle olayları Taciz eden Ruh olaylarından ayırabilmek için ESP Extrasensory perception ( normaldışı duygu algılama ) ve PK Psychokinesis( uzaktan nesnelere tesir etme ) Muayenesinden geçirilir ve onun neticesinde olayların sebebinin bir insanın mı yoksa ruhsal bir varlığın mı sebeb verdiğine karar verilir. Bu olayda Annemarie ‘nin bir ilişkisi esnasında üzücü olylar yaşadığı tespitedilmiş ve bunun HEP olaylarına sebeb teşkil ettiği anlaşılmıştır. Kendisi hem o ofisteki işinden memnun değildi hemde kötü biten bir sevgi ilişkisi olmuştu. Bunun üzerine kendisinde ‘histeria’ semptomları başlamıştı.
Yapılan testlerde Annemarie ESP tesitinde çok yüksek bir performans buna karşın PK testinde ise düşük br performans vermiştir.”
Bu bilgininin kesinliğinden emin değilim fakat bazı kaynaklara göre uzun bir tedavi neticesi sonunda bayan Annemarie Schneider tedavi edilmiş ve normal bir şekilde sevdiği bir işte çaılşmış ve evlenip iki çocuğu olmuş.
Çoğu bilim adamlarının dediği gibi insanlar beyin gücünün hepsini kullanamamakta. Beyin gücünü fazla kullanabilen insanların bu tip beceri ve kabiliyetlerinin olabileceği bilimsel olarakta kabul görmüş durumda.